Naast het doorlopende studie- en meditatieprogramma, bestaat het aanbod van activiteiten van Jewel Heart Nederland bestaat uit bezoeken van leraren en retraites, diverse soorten bijeenkomsten en humanitair-culturele activiteiten.

Bezoeken

Gelek Rimpoche bezoekt Nederland twee maal per jaar, meestal eind november/begin december en in april. Ook andere (Tibetaanse) leraren geven geregeld een weekend of een of meer dagen les. De meeste lezingen en les- en meditatieretraites staan open voor zowel een algemeen publiek als gevorderde beoefenaren.

Bijeenkomsten

De Open meditatie-avonden en meditatiedagen zijn vrij toegankelijk voor iedereen die kennis wil maken of samen wil mediteren. Jewel Heart Junior richt zich op kinderen en jongeren. De Lama Chöpa is een guru yoga beoefening van Je Tsongkhapa, de grote geleerde en yogi die stichter is van de Tibetaanse Gelugpa traditie.

Humanitair-culturele activiteiten

zandmandalaEen van de doelen van Jewel Heart is een bijdrage te leveren aan het verspreiden van de Tibetaans-boeddhistische cultuur. Vaak in samenwerking met andere organisaties, biedt Jewel Heart programma''s aan zoals zang- en dansvoorstellingen, tentoonstellingen, het maken van een zandmandala enz. Ook stelt Jewel Heart haar gebouw regelmatig ter beschikking aan groepen uit binnen- en buitenland die een draagvlak zoeken voor fundraising, benefietvoorstellingen, etc.

De humanitaire activiteiten bestaan uit diverse donatieprojecten die door Jewel Heart of haar leden worden ondersteund, uit de werkgroep 'Rondom sterven' en het scholenprogramma.

Hou voor meer informatie over de activiteiten van Jewel Heart de website in de gaten of abonneer je op onze mailinglijst (neem hiervoor This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. op met het secretariaat).

English