wit_and_wisdomThe Wit and Wisdom of Gelek Rimpoche

Leerlingen van over de hele wereld hebben citaten van Gelek Rimpoche verzameld en die gebundeld in een handzaam dagboekje voor het hele jaar. Voor jezelf voor bij je dagelijkse beoefening, maar ook mooi om cadeau te geven.

In het Engels, € 15

The Four Noble Truths

De nieuwste publicatie van Gelek Rimpoche over de vier edele waarheden die de basis vormen van alle boeddhistische leringen. Gelek Rimpoche geeft hierin een praktische benadering en laat nieuw licht schijnen op hoe deze lessen in het dagelijkse leven toe zijn te passen.

In het Engels, € 15

Tarabox270

De Tara Box

Tara is de bekendste en meest geliefde godin uit het Boeddhisme. Zij heeft gezworen altijd als vrouw te verschijnen en anderen onvoorwaardelijk te helpen. Tara wordt traditioneel moeder, maagd en koningin genoemd. Zoals een perfecte moeder geeft zij onvoorwaardelijke liefde. Zoals een maagd is ze in zichzelf “heel” en compleet. Zoals een koningin is zij edel en vrijgevig.

De Tara box bestaat uit een Engels tekstboekje van 96 pagina''s, een opbergdoos die als altaar te gebruiken is (16 x 10 x 6 cm, h - b - d) en een fijn gegoten Tara beeldje van wit kunsthars.

In het boekje wordt uitgelegd wie Tara is en hoe je haar kunt bereiken. Het altaar kan gebruikt worden om de rituelen en meditaties uit het boek te doen. Deze teksten zijn nooit eerder voor een breed publiek gepubliceerd. De rituelen richten zich op genezing vanuit mededogen, lang leven en bescherming tegen de acht angsten, trots, onwetendheid, woede, jaloezie, verkeerd begrip, gierigheid, lust en twijfel. De rituelen en oefeningen worden helder uitgelegd en zijn eenvoudig uit te voeren. Zij zullen zowel mensen aanspreken die bekend zijn met het Boeddhisme als mensen voor wie meditatie nieuw is.

De prijs van de Tarabox is € 29,95 inclusief verzendkosten binnen Nederland. Bestellen door overmaking van het verschuldigde bedrag op bankrekening 5712289, ten name van Jewel Heart, onder vermelding van “Bestelling Tarabox” en uw volledig adres.

Voor de dood niet bang - Tibetaanse denkbeelden over reïncarnatie

Boekomslag "Voor de dood niet bang""Is er leven na de dood?" Weinig vragen zijn beklemmender dan deze. Gelek Rimpoche, een Tibetaanse lama die gevormd werd door dezelfde leraren als die de Dalai Lama opleidden, beantwoordt in ''Voor de dood niet bang'' indringende vragen als: "Wie zijn wij?", "Waar komen we vandaan?", "Waar gaan we heen?" en "Hoe komen we daar?"

Steunend op eigen ervaring en eeuwenoude studies over reïncarnatie komt Rimpoche tot verrassende antwoorden. Hij schrijft over het proces van doodgaan, het leven na de dood en de mogelijkheden om op voorhand te weten waarheen de weg ons voert. Maar vooral, en dat is een van de charmes van zijn boek, schrijft hij hoe we ons kunnen voorbereiden op zowel een goed leven als een goede dood. Hij besteedt veel aandacht aan technieken om woede en gehechtheid weg te nemen, en geduld en opmerkzaamheid te versterken.

Hij schrijft met kennis van zaken, in een bijna lichtvoetige stijl. Het boek kreeg veel bijval, onder meer van de Dalai Lama (die een woord vooraf schreef), Robert Thurman (die het boek inleidt), Ram Dass, Jack Kornfield en Daniel Goleman.

Uitgeverij Altamira-Becht € 15,90
ISBN 90-6963-590-9 / NUR 718, 749
proxis.be - bol.com
 

Ook in het Engels

Rimpoche''s eerste boek ''Good Life, Good Death'' werd in het Engels gepubliceerd door Riverhead Books in oktober 2001 (ISBN 1-57322-196-1)
De paperback editie kwam uit in oktober 2002 (ISBN 1-57322-952-0).

 

 

En in het Duits

Duitse vertalingIn 2002 verscheen bij Ansata-Verlag de Duitse vertaling ''Leven ist Sterben, Sterben ist Leben'' - Das Vermächtnis eines grossen tibetischen Meisters (ISBN 3-7787-7193-0).

English