Gelek Rimpoche (videolessen): De Hartsoetra: ‘Thinking out of the Box’ (deel 1)

Zaterdag 18 en zondag 19 juni van 10.00 tot 16.00 uur

Gelek Rimpoche over enthusiasmeDe Hartsoetra in haar kortste vorm is als een zeer compacte handleiding voor contemplatie. De langste versie, die 21.000 pagina's telt, leidt ons naar alle details van de werkelijkheid, alle gezichtshoeken en facetten er van. De woorden van deze soetra kunnen in eerste instantie klinken als nonsens, maar via meditaties kunnen we doordringen tot de ware betekenis er van. Vervolgens zal niets meer hetzelfde zijn. De hartsoetra doorsnijdt, haalt uit elkaar en vernietigt. Het verandert al onze conceptuele bouwwerken, rigide ideeën en referentiepunten op een heel fundamenteel niveau. Het zal onze manier van de werkelijkheid zien, horen, voelen, proeven, ruiken en aanraken drastisch kunnen veranderen. En ook hoe we onszelf en anderen zien en hoe we emotioneel reageren op situaties. In deze lessen van Rimpoche passeert het allemaal de revue.

Voor dit eerste weekend rond de videolessen van onze geliefde leraar Gelek Rimpoche over de Hartsoetra zouden we het heel fijn vinden met zoveel mogelijk mensen in het centrum samen te komen, zodat we elkaar weer als vanouds fysiek kunnen ontmoeten en inspireren. Er zal voor soep gezorgd worden.

Praktische informatie
Plaats: Jewel Heart Centrum Nijmegen (of via Zoom)
Datum en tijd: 18-19 juni, 10.00-16.00 uur
Taal: Engels (vertaling kun je tot 11 juni aanvragen via het secretariaat.
Kostendekkende donatie: vanaf € 50
Eten: Neem zelf iets te eten mee, voor soep wordt gezorgd.
Overnachten: Wil je in Nijmegen bij een sangha-lid overnachten, neem dan contact op met het secretariaat voor bemiddeling.

Voor onze bankgegevens: zie onze contactpagina.

Geplaatst in Geen categorie.