Lessen door Venerable Thubten Chödron

Het Juwelen Kralensnoer

Het Juwelen Kralensnoer (The Jewel Garland) is door Atisha (982-1054) in Tibet gecomponeerd als antwoord op vragen van zijn leerling Dromtopa. Het is een bondige, poëtische tekst in de traditie van de training van de geest (Lojong).

De verzen dragen advies en instructies in zich die in deze tijd in onze Westerse samenleving nog even krachtig en behulpzaam zijn als destijds in Tibet.

Ieder juweel schijnt vanuit zichzelf, maar aaneengeregen tot een snoer wordt het een waardevolle, volledige instructie voor hoe we altruïstisch en compassievol kunnen leven. Achter elke zin van ieder vers schuilt een rijkdom aan filosofische inzichten; ‘Food for thought’ voor jaren!

Korte biografie
Venerabel Thubten Chödron
, geboren in Chicago in 1950, is abt van Sravasti Abbey, een boeddhistische kloostergemeenschap in Amerika en het enige opleidingsklooster voor Westerse nonnen en monniken. Zij bestudeerde vele jaren Tibetaans Boeddhisme in India en Nepal bij grote leraren en reist de hele wereld over om lessen te geven.

In haar lessen benadrukt Thubten Chodron de praktische toepassing van Boeddha’s lessen in ons dagelijkse leven. Zij staat bekend om haar warme, humorvolle en heldere manier van lesgeven en schreef vele toegankelijke en behulpzame boeken over boeddhistische filosofie en meditatie, waaronder de bestsellers ‘Open Heart, Clear Mind’ en ‘Don’t Believe Everything You Think’. Veel van haar boeken zijn ook in het Nederlands vertaald.

Praktische informatie
Plaats
: via Zoom in Jewel Heart of thuis
Data: 12, 19, 26 sept; 3 okt.
Tijd: maandag 19.30-21.15 uur
Eigen bijdrage: donatie naar draagkracht. Kostendekkend vanaf € 15 per avond.
Opgeven via: info@jewelheart.nl.

Geplaatst in Geen categorie.