Voorintekening boek Marian van der Horst

Afbeelding Witte TaraIn de herfst van 2019 heb ik besloten te stoppen met het schilderen van thangka’s. Al vrij snel daarna ben ik begonnen met het schrijven van een aantal hoofdstukken voor een boek over de Kracht van symboliek in het Tibetaans boeddhisme. Ik doe dat op verzoek van vele leerlingen, Jewel Heart-vrienden en familie om in de tijd die me nog gegeven is een naslagwerk te maken over de rijke inhoud van op doek geschilderde boeddha-figuren.

Ik put daarvoor uit de meer dan honderd door mij geschilderde en gedigitaliseerde thangka’s van velerlei boeddha’s. Mijn opzet is om elke thangka te voorzien van een tekst met informatie over de betreffende Boeddha, de bij haar of hem afgebeelde symbolen, attributen, e.d. Het geheel wordt zo een overzichtelijk naslagwerk. Het is mijn wens om mijn kennis en inzicht op deze manier door te geven. Niet alleen aan mijn thangka-leerlingen, maar aan wie, waar dan ook. Voorlopig wordt het een Nederlandse uitgave, die mogelijk later een Engelse vertaling zal krijgen. En hopelijk komt er voor mijn Russische studenten op termijn ook een Russische uitgave.

De verwachting is dat het een lijvig boekwerk gaat worden met afbeeldingen op mooi papier, ingebonden en waarschijnlijk met een harde kaft. De kostprijs wordt nu geschat op € 50, maar dat zal onder andere afhangen van de grootte van de oplage. Op advies van de uitgever wil ik daarom inventariseren wie dit boek zou willen aanschaffen. Als je hiervoor interesse hebt, meld je dan aan voor de intekenlijst. Je kunt dat doen door een mail te sturen naar m.horstlem@chello.nl. Het zou fijn zijn als ik je reactie zo spoedig mogelijk zou mogen ontvangen.

Afbeelding Chittamani TaraOmdat het laten drukken flinke kosten met zich meebrengt, ben ik gebaat bij een voorfinanciering. Daarom doe ik tevens een oproep aan alle geïnteresseerden en mensen die dit initiatief een warm hart toedragen om € 25 te storten op een daarvoor bestemde rekening. Via het secretariaat kun je navragen hoe je je bedrag kunt overmaken. Vanzelfsprekend wordt dit bedrag bij je bestelling verrekend. Het staat je natuurlijk ook vrij om dit of een hoger bedrag te doneren. Geef dat dan s.v.p. wel duidelijk aan.

Tot slot wil ik mijn grote dank uitspreken voor de hulp die ik van een aantal leden van Jewel Heart krijg bij het uittypen en redigeren van mijn teksten, het vormgeven van het boek en het mij met raad en daad terzijde staan. Op deze manier wordt mijn nalatenschap tevens een project van Jewel Heart, wat mij heel dierbaar is. Ik ben heel dankbaar voor deze vruchtbare samenwerking.