Nieuw hier?

Welkom op de site van Jewel Heart!

Jewel Heart is een internationale organisatie in de Gelugpa-traditie van het Tibetaans boeddhisme en staat tegelijkertijd, net als haar oprichter Gelek Rimpoche (1939 - 2017), midden in de hedendaagse, westerse samenleving. Via Gelek Rimpoche staat Jewel Heart in de traditie van Tsong Khapa (1357-1419). Ngawang Gelek Rimpoche werd in 1939 geboren binnen een religieus en politiek vooraanstaande familie in Lhasa, de hoofdstad van Tibet. Hij werd op zijn vierde door de grote Pabongka Rinpoche herkend als de reïncarnatie van de abt van het tantrisme Gyuto-klooster.

Het aanbod van activiteiten van Jewel Heart Nederland bestaat uit een doorlopend studie- en meditatieprogramma gebaseerd op de vele lessen en transcripten van Gelek Rimpoche. Daarnaast verrijken we dit programma met regelmatige bezoeken van leraren, gastsprekers, het houden van retraites en humanitair-culturele activiteiten. Meditatie als dagelijkse beoefening en studie gericht op het verwerven van inzicht in onze eigen levenssituatie zijn de pijlers van de scholing. Niet de intellectuele kennis staat voorop, maar het ontdekken en ontwikkelen van innerlijke wijsheid in elk van ons.

Lees hieronder wat we je allemaal te bieden hebben als je:
- meer ontspanning wilt in je dagelijkse leven,
- op zoek bent naar antwoorden op levensvragen,
- of een meditatie- of introductiecursus wilt volgen.

Door trainingen in meditatie en onze introductiecursussen in het Boeddisme kun je je eigen geest leren begrijpen. Je doorziet hoe je gedachten en gewoontes je gelukkig of ongelukkig maken. Oefeningen om je geest en hart te onderzoeken brengen je in contact met positieve gevoelens en helende energie. Je ervaart daardoor meer rust en vrijheid in je dagelijkse leven en je ontdekt hoe je dagelijkse bezigheden een bron van groei en ontwikkeling kunnen worden.

Het cursusprogramma bestaat uit een doorlopend studie- en meditatieprogramma en kent drie niveaus:

  1. kennismaken
  2. basis
  3. verdieping

Wil je je niet vastleggen voor een cursus? Loop dan eens binnen bij een open activiteit of de wekelijkse open meditatieavonden.

Hier lees je verder over de opbouw van het cursusprogramma.