Retraites

De afgelopen jaren is de gewoonte ontstaan om tweemaal per jaar een retraite te organiseren: in april/mei en in november/december.

In het verleden kwam onze leraar en inspirator Gelek Rimpoche daarvoor naar Nederland. Na zijn overlijden proberen we dit voort te zetten door andere leraren uit te nodigen.

Naast de retraites die door Gelek Rimpoche werden geleid, hebben regelmatig andere leraren ons centrum bezocht om onderricht te geven. Het onderricht werd gegeven in de vorm van meerdaagse studieretraites, workshops en lezingen.
Regelmatig worden er ook retraites georganiseerd door senior studenten van Gelek Rimpoche.

Aankondigingen van retraites staan op deze pagina.
Lessen en lezingen door leraren en gastsprekers vind je op de pagina: "Bezoek leraren en gastsprekers"

De eerstvolgende retraites vind je hieronder.

FAQ

nieuw hier?Benieuwd naar wat het boeddhisme je te bieden heeft? Of ben je op zoek naar innerlijke vrede of antwoorden op persoonlijke levensvragen?
Dan kan het boeddhisme je vergezellen op een boeiende ontdekkingstocht. Door trainingen in meditatie en boeddhistische psychologie leer je je eigen geest te begrijpen. Je doorziet hoe je gedachten en gewoontes je gelukkig of ongelukkig maken. Oefeningen om je geest en hart te onderzoeken brengen je in contact met positieve gevoelens en helende energie. Je ervaart daardoor meer rust en vrijheid in je dagelijkse leven en je ontdekt hoe je dagelijkse bezigheden een bron van groei en ontwikkeling kunnen worden. Het cursusprogramma van Jewel Heart Nederland bestaat uit een doorlopend studie- en meditatieprogramma en kent drie niveaus
  1. kennismaken
  2. basis
  3. verdieping
Wil je je niet vastleggen voor een cursus? Loop dan eens binnen bij een open activiteit of de wekelijkse open meditatieavonden. Hier lees je verder over de opbouw van het cursusprogramma.

grbrugNgawang Gelek Rimpoche, achterneef van de dertiende Dalai Lama, werd in 1939 geboren binnen een religieus en politiek vooraanstaande familie in de hoofdstad van Tibet, Lhasa. Hij werd op zijn vierde door de grote Pabongka Rinpoche herkend als de reïncarnatie van de abt van het Tantrische-Gyuto-klooster. Hij ontving zijn opleiding tot Geshe Lharampa in het grootste klooster van het land, Drepung, waar hij een begaafde maar ondeugende student was. Lees verder

Hatertseveldweg 284, 6532 XX Nijmegen
Telefoon: 024-322 6985
E-mail: info@jewelheart.nl
IBAN NL95 INGB 0005 7122 89

Voor route en contactformulier zie:  contact

Dat door je naam en e-mail op te sturen via het contact formulier o.v.v. Sangha nieuws