Han de Wit over: Waarom mediteren we? Waarom willen we ontwaken?

Vrijdagavond 7 en zaterdag 8 mei 2021

Han de Wit is al geruime tijd een zeer geliefd gastspreker voor Jewel Heart. Hij is psycholoog en oprichter en leraar van het Shambala centrum Nederland. Zijn onderricht ontving hij van Chögyam Trungpa Rinpoche.
Zijn onderzoek als contemplatief psycholoog bracht hem in nauw contact met de dialoog tussen westerse en niet-westerse psychologie en interreligieuze dialoog. Han is schrijver van diverse boeken over boeddhisme en psychologie, waaronder: ‘Het Open veld van ervaring, de Boeddha over inzicht, compassie en levensgeluk’ en ‘Boeddhisme voor denkers’.

Dit weekend gaat Han met ons terug naar fundamentele vragen als: ‘Waarom willen we ontwaken? En Waarom mediteren we eigenlijk?’

'In deze tijd van Corona zijn we misschien nog meer dan anders geneigd om ons te bezinnen op wat in ons leven werkelijk belangrijk is. Dan vragen we ons misschien ook af: waarom mediteer ik en waarom bestudeer ik de boeddhistische traditie nu ook al weer? En heeft dat nog steeds iets met de Boeddha te maken? Voor de Boeddha was het heel duidelijk: hij ontwaakte en gaf onderricht over hoe dat te doen. Maar waaruit zegt de Boeddha dat we beter kunnen ontwaken? Daar gaan we in dit weekend naar kijken.' (Han de Wit)

Op vrijdagavond zal er een inleidende lezing zijn en op zaterdag zullen we via lessen van Han, meditaties en vraag- en antwoordsessies deze vragen onder de loep nemen.

Praktische informatie
Datum: vrijdagavond 7 en zaterdag 8 mei 2021
Tijden: vrijdag 19.30 - 21.00 uur. Zaterdag: 9.30 - 16.30 uur

Financiële bijdrage:
Jewel Heart heeft het aangeven van vaste bedragen voor verschillende inkomensgroepen losgelaten en werkt sinds kort met vrijwillige donaties. De bedragen hieronder zijn richtlijnen voor een minimale, kostendekkende donatie. Als je je waardering voor ons werk wilt uitdrukken door meer te geven, zijn we daar heel blij mee. Daarnaast is het gebruikelijk te doneren voor de leraar. We danken je bij voorbaat voor je vrijgevigheid. IBAN NL95 INGB 0005 7122 89 t.n.v. Jewel Heart

Vrijdagavond: kostendekkende donatie vanaf € 10
Zaterdag: kostendekkende donatie vanaf € 40
Beide dagen: kostendekkende donatie vanaf € 45

Online: vanwege de Corona maatregelen zullen beide dagen alleen online plaatsvinden.
Inloggen: na ontvangst van je betaling, ontvang je een link waarmee je kunt inloggen.

Aanmelden: tot vrijdagmiddag 7 mei 14.00 uur via het secretariaat o.v.v. Han de Wit + aantal dagen

Geplaatst in Lerarenbezoek.