Mondelinge overdrachten Witte Tara door Chungtsang Rinpoche

Zondag 13 juni van 11.00-13.00 uur

Afbeelding QWitte Tara door Marian v.d. Horst

Thangka: Marian van der Horst

Tijdens Rinpoche’s vorige bezoek aan ons centrum in 2019 heeft hij een prachtige Witte Tara zegening gegeven en werd zijn sterke band met Witte Tara duidelijk. Deze keer zal Rinpoche ons ‘Lungs’ (mondelinge overdrachten) geven van de mantra van Witte Tara, haar sadhana en de lofprijzing op de eenentwintig Tara’s.

Gelek Rimpoche heeft in een van zijn laatste lessen aan Jewel Heart Nederland verteld: ‘Het geven van een Lung lijkt misschien enkel wat Tibetaans gebrabbel voor ons, maar let wel: het is de ruggengraat van onze spirituele beoefening.’ En over Chungtsang Rinpoche vertelde hij dat Chungtsang zeer rijk is aan mondelinge overleveringen, en overdrachten heeft ontvangen van vele vooraanstaande leraren. Voor ons is dit daarom een buitenkans om hier verbinding mee te maken.

Deze mondelinge overdrachten vormen een mooie voorbereiding op de Witte Tara retraite van 21 t/m 25 juli 2021. Tot en met juni 2021 is er elke donderdag om 20.30 uur een Witte Tara beoefening, die we je van harte aanbevelen. Je kunt aan alle activiteiten apart meedoen.

Praktische gegevens
Plaats: Indien mogelijk online in Jewel Heart, anders alleen via Zoom.
Financiële bijdrage
Een donatie is kostendekkend vanaf € 20. We waarderen je vrijgevigheid als je het je kunt veroorloven om een hoger bedrag te doneren. Daarnaast is ook een donatie voor de leraar zeer welkom.

Geplaatst in Lerarenbezoek.