International Reunion Day met Demo Rinpoche

Zaterdag 30 oktober 15.00 - 16.30 uur

Bijzonder initiatief
Demo Rinpoche heeft het initiatief genomen om voor onze internationale sangha in Amerika, Maleisië en Nederland drie lessen te geven over de Drie Hoofdzaken van het Pad. De Drie Hoofdzaken van het Pad (het ontwikkelen van de bevrijdingsgeest, van compassie en wijsheid) is een bondige samenvatting van het Tibetaans boeddhistische spirituele pad, opgesteld door lama Je Tsong Khapa (1357-1419) en is eeuwenlang in een levende traditie van leraar aan leerling doorgegeven,

Waar gaat de lezing over?
Op zaterdag 30 oktober a.s. spreekt Demo Rinpoche over de eerste hoofdzaak van het pad. De eerste hoofdzaak gaat over de wens en de juiste motivatie om je te willen bevrijden van lijden en het ontwikkelen van zorgzaamheid voor jezelf. Daarbij stellen we ons vragen als: ‘Wat zijn de voor- en nadelen van het voortzetten van mijn huidige leven? En wat zijn de voor- en nadelen van een ander, meer spiritueel gericht leven?’ Dit soort vragen in jezelf te overwegen en vervolgens in vrijheid een keuze te maken over de richting die je in je leven wilt gaan, is waar het in deze lezing om gaat. Tijdens de bijeenkomst is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen en onderlinge uitwisseling.

Voor wie?

Deze cyclus over de Drie Hoofdzaken van het Pad zijn uitermate geschikt voor belangstellenden en beginnende beoefenaren, omdat ze heel compact de basis weergeven van het spirituele pad binnen het Tibetaans boeddhisme. Daarnaast kan de gevorderde beoefenaar zich laven aan deze onuitputtelijke bron.

Unieke kans

Het moge duidelijk zijn, dat het bijwonen van deze cyclus een uitzonderlijke kans is om als internationale sangha samen lessen te volgen en elkaar online te ontmoeten. Om het voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken om mee te doen, is er vertaling naar het Nederlands.

Aanmelden noodzakelijk
Als je aan deze Reunion Day wilt meedoen, moet je je aanmelden op de website van Jewel Heart Amerika.  Op deze pagina kun je inloggen met je account of eenmalig een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken. Dit account kun je vervolgens ook bij de andere lezingen gebruiken. Daarnaast is het nodig om je te aan te melden voor de Zoom link. In de bevestigingsmail van je inschrijving, krijg je hierover meer informatie.

Hulp nodig bij je aanmelding?
Als je je vóór 20 oktober aanmeldt, kunnen we je helpen als je bij bovenstaande stappen hulp nodig hebt. Je kunt daarvoor een mailtje sturen naar het secretariaat.

Geplaatst in Lerarenbezoek.