Twee weekenden met Glenn Mullin

Zaterdag 10 en zondag 11 april + zaterdag 17 en zondag 18 april 2021
Telkens 14.00 -17.30 uur

Glenn Mullin is Tibetoloog, schrijver van meer dan vijfentwintig boeken over het Tibetaans boeddhisme, vertaler van klassiek boeddhistische literatuur en een veelgevraagd spreker, onder andere over het Tantrisch boeddhisme.

Op verzoek van wijlen Gelek Rimpoche geeft hij nog regelmatig les in diverse Jewel Heart centra over de hele wereld. Wij zijn bijzonder verheugd dat hij in april twee weekenden zal lesgeven voor Jewel Heart Nederland. Hij doet dat in zijn eigen unieke en humorvolle stijl. Glenn ontving vanaf de jaren zeventig les van diverse grote leraren en ontmoette Gelek Rimpoche in India. Sinds die tijd heeft hij een schat aan kennis verworven en wil deze graag met ons delen. Glenn is een inspirerende spreker.

Weekend 10 en 11 april 14.00 - 17.30 uur
Vajrayanaweekend over Vajrayogini
Dit weekend is alleen voor mensen die een initiatie hebben ontvangen in Vajrayogini, zowel voor de meer ervaren beoefenaren als voor degenen die voor hun gevoel nog aan het begin van de beoefening staan.

Glenn zal onder andere aandacht besteden aan het belang en de betekenis van de overleveringslijn. Ook zal hij de werking bespreken van de subtiele geest en het subtiele lichaam en de relatie tussen deze twee toelichten. Daarnaast besteedt hij aandacht aan de vraag hoe het beoefenen van Vajrayana zich verhoudt tot ons dagelijkse leven.
We hopen dat deze les meer diepgang en/of nieuwe invalshoeken in onze meditaties brengt. Een boeiend weekend wordt het zeker!

Weekend 17 en 18 april 2021
14.00 -17.30 uur

Wijsheid en ethiek voor een nieuw millennium
Inzichten van Dalai Lama’s uitgedrukt in mystieke, visionaire verzen en lessen

In dit weekend - dat voor iedereen toegankelijk is - zal Glenn favoriete onderwerpen van de huidige Dalai Lama voor het voetlicht brengen. We hebben het dan over onderwerpen als: wijsheid, compassie en seculiere ethiek. Ook zal hij ingaan op de vraag hoe we de inzichten van het boeddhisme kunnen toepassen in ons leven anno 2021, waarin we worden geconfronteerd met klimaatverandering, de Coronacrisis, discriminatie en economische ongelijkheid.
Glenn zal putten uit de wijsheid van met name de huidige Dalai Lama en de tweede en zevende Dalai Lama.

‘Ik bewonder de volharding waarmee Glenn zijn interesse in de werken van de Dalai Lama’s is blijven volgen en heb me soms afgevraagd of hij er niet meer over te weten is gekomen dan ik.'  H.H. Dalai Lama

Praktische informatie
Via Zoom vinden beide weekenden plaats.
Toesturen link: zodra we je betaling hebben ontvangen, ontvang je een bevestiging en daags tevoren een link.
Aanmelden vertaling: voor de simultaanvertaling naar het Nederlands kun je je tot uiterlijk maandag 5 april aanmelden via het secretariaat. Deze termijn hebben de vertalers nodig om zich in te lezen in het onderwerp en zich af te stemmen op de leraar.

Doneren
Kostendekkende donatie vanaf € 40 per weekend.
Donatie voor de leraar. Het is gebruikelijk ook een donatie aan de leraar te doen. Als je daaraan wilt bijdragen, vermeld dan s.v.p. bij je donatie hoeveel daarvan is bedoeld voor de leraar en hoeveel voor Jewel Heart.
Overmaken: op IBAN NL95 INGB 0005 7122 89 t.n.v. Jewel Heart. Vermeld s.v.p. duidelijk waarvoor je je aanmeldt.

Geplaatst in Announcements, Lerarenbezoek.