Boeddhisme als Levenskunst – Lesweekend Han de Wit

Zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2019

Waarom zijn we geïnteresseerd in de boeddhistische visie op onze werkelijkheid? Wat zijn de voordelen van deze visie in ons dagelijkse leven? Waar zijn we naar op zoek en waar is het ons in essentie om te doen?

Vanuit onze cultuur benaderen wij het Boeddhisme met bepaalde vragen. In zijn tijd was de Boeddha niet genegen om op alle vragen antwoord te geven. Met name niet op abstracte vragen. Maar op vragen als hoe we kunnen omgaan met ons menselijk leven, hoe we ons kunnen bevrijden van levensangst en geestelijke blindheid, hoe daaruit te ontwaken - zoals hij dat als prins Siddartha ook heeft gedaan - geeft zijn onderricht vele, concrete antwoorden.

Die antwoorden zijn samen te brengen rond een aantal fundamentele en radicale inzichten, die we in alle boeddhistische stromingen terugvinden. Samen tonen ze ons een even persoonlijke als universele levenskunst. Of we nu net kennis hebben gemaakt met het boeddhisme en haar beoefening of dat al vele jaren doen, juist deze radicale inzichten verdiepen zich steeds verder op ons spirituele pad. Dat is waar we tijdens dit weekend samen mee bezig gaan.

Dr. Han F. de Wit is als psycholoog en dharmaleraar (acharaya) nauw betrokken bij de dialoog tussen boeddhisme, christendom en psychologie. Hij was leerling van wijlen Chögyam Trungpa Rinpoche. Hij is de belangrijkste leraar binnen de boeddhistische traditie van Shambhala, waarvan Sakyong Mipham de wereldleider is. Han de Wit richtte in 1977 het eerste Shambhalacentrum van Europa op. Als wetenschapper verwierf hij internationale bekendheid met zijn onderzoek naar de psychologische inzichten die in spirituele tradities te vinden zijn.

Dr. Han de Wit heeft een aantal gerenommeerde boeken over het Boeddhisme op zijn naam staan. Als spreker staat hij bekend om de toegankelijke en speelse manier waarop hij de boeddhistische visie verwoordt. In dit weekend richt hij zich tot mensen die nieuwsgierig zijn naar wat de boeddhistische visie hen kan bieden, als ook tot hen die deze visie al jarenlang in hun dagelijkse leven in praktijk brengen.

Plaats: Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, 6532 XX Nijmegen
Data: Zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2019
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Bijdrage in de kosten: Leden: € 90; Studenten/ kleine beurs: € 65; Niet-leden: € 100
Opgeven: vóóraf via het secretariaat.

Bereikbaarheid: verkeershinder bij de Waalbrug en op het spoor.
Raadpleeg de website van de NS en/of van Rijkswaterstaat.

Parkeren: op het terrein van Jewel Heart is er beperkt parkeergelegenheid.
Raadpleeg de contactgegevens op onze website voor overige mogelijkheden.

Geplaatst in Open activiteiten.