Healing meditatie met Witte Tara

Afsluitende, begeleide meditatie van het Little Buddha Festival

Vrijdag 10 mei 19.00 – 20.15 uur

Tijdens deze meditatie richten we ons op Witte Tara, met de vraag ons te helpen bij het helen en genezen van ziekte en disbalans, zowel fysiek als geestelijk. Witte Tara wordt ook wel de moedergodin van het Tibetaans boeddhisme genoemd en staat bekend om haar snelle en liefdevolle aanwezigheid en helpende activiteiten. Ze staat symbool voor vrouwelijke kracht en wijsheid, zoals die in de hele kosmos en in elk individu aanwezig is. Witte Tara wordt in het bijzonder geassocieerd met zuiverende, transformerende, helende en levensverlengende kwaliteiten.

In deze begeleide visualisatie richten we ons op het in balans brengen en helen van de vijf elementen waaruit ons lichaam is opgebouwd: aarde, water, vuur, lucht, ruimte. In de Tibetaanse geneeskunde wordt ervan uitgegaan dat fysieke en emotionele problemen ontstaan door disbalans tussen deze elementen. Dezelfde elementen die de basis vormen voor dingen en processen in de wereld om ons heen. Daarnaast werken we met vijf kleuren licht, die corresponderen met de vijf elementen en daarmee ook met de verschillende staten van de geest.

Gelek Rimpoche was zeer nauw verbonden met Witte Tara en deelde vaak hoe waardevol en belangrijk de beoefening van Witte Tara is geweest voor zijn eigen leven en gezondheid. Door haar vermogen om te beschermen tegen angst en in iedereen liefde te wekken. Rimpoche introduceerde Witte Tara vanaf het begin dat hij ging lesgeven in het Westen en bood hierbij een diepgaande beoefening aan die voor iedereen toegankelijk is, of het nu gaat om een ​​publiek van niet boeddhistische of ervaren boeddhistische beoefenaren.

Geplaatst in Open activiteiten.