Lezingencyclus ‘Boeddhisme.nu’: Interactieve lezing door Hans op den Buijsch op 19 mei

Zaterdag 19 mei: ‘De eenheid van lichaam en geest’

interactieve lezing over de functie van het lichamelijke op het spirituele pad

Spiritualiteit lijkt vooral te gaan over het mentale; over hoe we onze geest tot rust kunnen brengen en deze te openen voor de diepere lagen van het bestaan. Maar hoe staat het eigenlijk met ons lichaam op dit pad? Is dit ballast of juist een poort naar het spirituele? Onderzoeken laten steeds vaker zien dat lichaam en geest elkaar wederzijds beïnvloeden. Wat betekent dat voor onze meditatieve praktijk en welke rol spelen fysieke klachten daarin?

Tijdens deze lezing zal hier verder op in worden gegaan: onder andere op de relatie tussen de adem, als ontmoeting tussen lichaam en geest, en verschillende fysieke en psychische klachten. Er worden ook handvatten meegegeven om in diepere lagen van het lichaam te komen.

Hans Op den Buijsch is yogadocent, psychosomatisch therapeut en al meer dan 30 jaar beoefenaar van het Tibetaans Boeddhisme. Naast senior student van Gelek Rimpoche en groepsbegeleider vervult hij ook al jarenlang verschillende bestuurlijke functies binnen Jewel Heart.

Boeddhisme.nu is een reeks van tien lezingen op de zaterdagmiddag door senior studenten van Gelek Rimpoche. Wat heeft het boeddhisme ons moderne mensen te bieden? Hoe kan het spirituele ons helpen een gelukkiger mens te zijn? Dit zijn de vragen die centraal staan in deze maandelijkse cyclus. Op een persoonlijke en toegankelijke wijze zal de waarde van boeddhistische thema’s voor ons dagelijks leven worden toegelicht. De lezingen zijn vrij toegankelijk voor iedereen die hierin is geïnteresseerd. Na afloop is er ruimte om verder te praten met een hapje en een drankje. De volgende lezing is op 23 juni door Frances Nijssen

Datum: zaterdag 19 mei
Tijd: 15.00 -16.30 uur
Locatie: Jewel Heart Centrum, Hatertseveldweg 284, Nijmegen
Bijdrage: 5 euro ( inclusief drankje)

Geplaatst in Open activiteiten.