Witte Tara Kerstretraite 2020 – Komt te vervallen!

Ook dit jaar zal er tussen Kerst en Oud en Nieuw weer een Witte Tara retraite zijn van maandag 28 tot en met woensdag 30 december 2020.

Afbeelding Witte TaraIn een retraite gaat het er voornamelijk om dat je contact maakt met een Boeddhafiguur en op die manier kwaliteiten ontwikkelt, die je leven meer inhoud, begrip en mededogen geven. Onze houding en ons beleven kunnen daardoor intenser en dieper worden.

In deze retraite maak je verbinding met de kwaliteiten van Witte Tara. Zij is de vrouwelijke Boeddha bij uitstek om intuïtieve wijsheid te ontwikkelen. Deze wordt beschouwd als aangeboren en bij iedereen aanwezig. Door de diverse meditaties zullen we hierin verschillende nuances aanbrengen. Zo zullen we aandacht besteden aan haar uiterlijke vorm en de symbolische betekenis daarvan.

Omdat de huidige tijd zo verstorend en onrustig is, is en retraite een goed middel om onze gedachten en gevoelens in een juist kader te plaatsen.

Dagindeling
Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Tussen 13.00 en 14.00 uur lunchen we in stilte. Ieder neemt daarvoor zelf een lunch mee. Samen zijn we verantwoordelijk voor het verloop van deze dagen. Daarom zijn we blij met je hulp bij de voorbereidingen, zoals: het klaarzetten van de zaal en bij alle voorkomende huishoudelijke taken tijdens de retraite. Je kunt je bijdrage hiervoor aangeven op het inschrijfformulier.

Om het voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken om mee te doen, hebben we de kosten laag gehouden. Als je je geen drie dagen kunt vrijmaken, kun je ook voor een of twee dagen meedoen. Eventueel kan het secretariaat meedenken bij het vinden van een slaapplaats. Dit kun je ook op het inschrijfformulier aangeven.

Om de rust te waarborgen, kun je je alleen voor hele dagen inschrijven.

Praktische informatie
Begeleiding: Marian van der Horst en anderen
Plaats: Jewel Heart Nijmegen
Data: maandag 28 t/m woensdag 30 december
Tijden: alle dagen 10.00 - 17.00 uur
Bijdrage in de kosten: leden € 45; niet-leden € 60; studenten/ kleine beurs € 30.
Inschrijven: via inschrijfformulier
Lunch: zelf meenemen

Geef je s.v.p. uiterlijk 23 december vóór 16.00 uur op, zodat we deze dagen tijdig kunnen organiseren.

Geplaatst in Retraites.