Yamantaka retraite zomer 2023

Ook dit jaar bieden we de zeldzame gelegenheid aan om een Vajrayana toenaderings-retraite te doen: Van 5 tot en met 18 augustus zullen we een Yamantaka Solitary Hero retraite organiseren in ons fijne Jewel Heart Centrum. Op 19 augustus sluiten we, zoals gebruikelijk, de retraite af met een vuur-puja. Wie de retraite  voltooid is voortaan bevoegd om een Yamantaka zelf-initiatie uit te voeren, waarmee je je geloften kunt zuiveren en je nog beter uiteen kunt zetten met de betekenis en kwaliteiten van Yamantaka.

De basis van de retraite wordt gevormd door het reciteren van de vier mantra’s van Yamantaka. Hiermee voldoen we aan een van de verplichtingen voor een officiële mantra retraite. Hoe meer we dat binnen de opgebouwde visualisatie van Yamantaka kunnen doen, des te meer zal onze beoefening gaan leven en zal de symboliek van de visualisatie invoelbaar worden. Daardoor wordt deze voor ons beter toepasbaar.

We beginnen iedere retraite-dag met het openen van de lange sadhana. Daarna begint het reciteren van de mantra’s met de bijbehorende visualisatie. Er zijn minimaal vier sessies per dag. In de laatste sessie wordt de lange sadhana afgesloten. s’ Avonds is er de mogelijkheid tot uitwisseling en het stellen van vragen. Individuele gesprekken met de retraitebegeleider zijn ook mogelijk.

We willen de retraite in een ontspannen en rustige sfeer houden. Om verinnerlijking van de beoefening te bevorderen zullen we tot en met het middageten niet spreken.

Het is mogelijk de retraite gedeeltelijk mee te maken ( 5 tot en met 10 augustus), waarmee je wel een toenadering tot Yamantaka doet, maar nog geen zelfinitiatie kunt doen. Als je een volledige retraite wil houden maar geen twee weken hiervoor vrij kan maken, of als je meer tijd nodig denkt te hebben voor het reciteren van de mantra’s, is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om de retraite van tevoren thuis al op te starten. Neem hiervoor contact op met Carel Weevers (carelweev@gmail.com) of Ron Twisk (ron.twisk@planet.nl).

Praktische informatie:

Begeleiding: Carel Weevers en Ron Twisk

Deelname: Iedereen die een Yamantaka Solitary Hero initiatie heeft gehad en de daar bij behorende commentaar lessen heeft gevolgd kan deelnemen.

Plaats: Bij voorkeur ter plekke in het Jewel Heart Centrum (maar er wordt ook de mogelijkheid geboden de retraite via Zoom mee te doen).

Datum: 5 t/m 19 augustus 2023. Hou de periode alvast vrij in je agenda.

Aanmelden: Klik hier voor het inschrijfformulier.

Geplaatst in Retraites, Vajrayana, Verdieping.