Korte biografie Demo Rinpoche

Demo Rinpoche ging op vijfjarige leeftijd naar het Drepung Loseling-klooster in Mundgod, waar hij bijna dertig jaar ononderbroken onderricht genoot in o.a. meditatie, debat en filosofie onder de directe supervisie van de Dalai Lama.

Na het voltooien van zijn studie aan Drepung, ontving hij in 2011 de hoogste monastieke graad, die van Geshe Lharampa van de Gelugpa Universiteit in India. Hij vervolgde zijn studie aan het Gyume Tantrische College en was gastdocent onder auspiciën van de Dalai Lama in Dharamsala.

Op verzoek van Gelek Rimpoche kwam Demo Rinpoche naar de Verenigde Staten, waar hij in 2018 zijn Master's Degree in Interreligieus Engagement behaalde. Tegenwoordig woont hij in Ann Arbor, Michigan (Verenigde Staten van Amerika), hij werkt daar als de Spiritueel Directeur van Jewel Heart Amerika.

Demo Rinpoche geeft ook lessen voor Jewel Heart Nederland. Als het mogelijk is live in Nederland en anders online in Jewel Heart.

Programma zaterdag 10 september 2022
Van 15.00 - 17.30 uur geeft Demo Rinpoche les over Wijsheid.

Wijsheid is een van de zes paramita’s of deugden. De zes deugden zijn beschreven door Shantideva een Indiase filosoof, boeddhist, monnik en dichter uit de 8ste eeuw. Paramita’s als: gulheid, moreel gedrag, geduld, enthousiasme, gelijkmoedigheid, concentratie zijn vaardigheden die we in ons dagelijks leven hard nodig hebben. Alle paramita’s zijn op elkaar betrokken en doordringen elkaar. Zo is wijsheid nauw verbonden met alle vijf andere deugden. Demo Rinpoche zal voor ons uiteenzetten wat in het Tibetaans boeddhisme onder wijsheid wordt verstaan en hoe we wijsheid kunnen toepassen in ons leven.

Deze les is de laatste in een serie van zes lessen, maar kan heel goed los van de voorgaande lessen worden gevolgd. Demo Rinpoche staat bekend om zijn zeer toegankelijke en praktische manier van les geven.

Praktische informatie
Plaats
: Videoles online in Jewel Heart of thuis via Zoom
Datum: zaterdag 10 september
Tijd: 15.00-17.30 uur
Kostendekkende donatie: vanaf 25 euro
Opgeven via: info@jewelheart.nl.

Geplaatst in Geen categorie.