H. E. Loden Sherab Dagyab Kyabgön Rinpoche: Logic of Tantra

Zaterdag 4 juni 2022 van 15.00 - 16.30 uur

Boeddhistische Tantra, een speciale Mahayana-boeddhistische beoefening die eeuwenlang is overgedragen en beoefend, werd van India naar Tibet gebracht. Het is volledig gebaseerd op het besef van leegte en gericht op het welzijn van alle wezens. Dagyab Kyabgön Rinpoche wordt vanwege zijn opleiding en bekwaamheid beschouwd als een van de grootste tantrische meesters van onze tijd. Hij doceert al tientallen jaren boeddhistische tantra in het westen en het oosten.

De drie tantrische technieken 'mantra, mudra en meditatie' omvatten zowel symboliek als de diepste niveaus van meditatie en filosofie. Rinpoche zal in zijn lezing de innerlijke logica van de tantrische methode uitleggen. Zonder flitsende of mystieke verfraaiingen, want: 'Het geheimzinnige van tantra ligt niet in tantra zelf, maar in onze beperkte begrip ervan.'

Dagyab Rinpoche werd in 1940 in Oost-Tibet geboren. Op vierjarige leeftijd werd hij erkend als de 9e Kyabgon (beschermer) van de regio Dagyab. Rinpoche is een van de hoogste tulku's in Tibet. In 1959 ontsnapte Rinpoche met Zijne Heiligheid de Dalai Lama naar India. Van 1964 tot 1966 leidde hij Tibet House in New Delhi, een internationaal erkend instituut voor het behoud en de ondersteuning van de Tibetaanse cultuur.

Rinpoche kwam in 1966, op uitnodiging van de Universiteit van Bonn naar Duitsland om als Tibetoloog te werken aan het Instituut voor Centraal-Aziatische Studies. In de jaren 80 werd hij, op uitdrukkelijk verzoek van mensen die geïnteresseerd waren in het boeddhisme, actief als spiritueel leraar voor Europeanen. Uit deze samenwerking ontstond de boeddhistische gemeenschap Chödzong. Samen met hen richtte Rinpoche het Tibet Haus Deutschland op.

Klik hier voor meer info over zijn werk met Tibethaus Deutschland.

Praktische informatie
De Logic of Tantra: Dagyab Kyabgön Rinpoche( info: www.dagyab-rinpoche.com)
Datum en tijd: Zaterdag 4 juni 15-16.30 uur
Locatie: Via zoom vanuit huis of via zoom samen kijken in het Jewel Heart
Taal: Engels (als je vertaling nodig hebt, meld dat dan, vóór 30 mei, bij ons secretariaat)
Kostendekkende donatie: leden Jewel Heart: vanaf 55 euro Niet-leden: vanaf 75 euro.

Inschrijving en betaling
Er zijn twee mogelijkheden:

1. Via website JewelHeart.org betaling via creditcard of Paypal. Om je aan te melden voor de les van Dagyab Rinpoche moet je eerst een account aanmaken op deze website en je vervolgens voor deze les registreren. Betalen kan via creditcard, Paypal of aanklikken: 'Make Payment to Jewel Heart Netherlands office'.
Als je 'Make Payment to Jewel Heart Netherlands office' hebt ingevuld, moet je daarna via reguliere bankoverschrijving betalen aan Jewel Heart Nijmegen. Meld dat s.v.p. bij onze penningmeester. Je betaling moet uiterlijk op 30 mei binnen zijn. Alleen dan kan er op tijd een link worden doorgestuurd voor de les.

2. Rechtstreeks via administratie Jewel Heart Nederland, betaling uiterlijk 30 mei via bankoverschrijving. Dit biedt toegang tot de zaal in Jewel Heart, waar we gezamenlijk naar de les zullen kijken.

Voor bankgegevens Jewel Heart zie onze contactpagina.

Geplaatst in Geen categorie.