Herdenking Gelek Rimpoche op 18 februari 2024

Op 15 februari 2024 is het alweer zeven jaar geleden dat onze spirituele vriend en oprichter van Jewel Heart, Gelek Rimpoche, is overleden. Om onze onvergetelijke inspiratiebron te herdenken, komen we bijeen op zondagmiddag 18 februari. Er is dan een gevarieerd programma.

14.00 uur Welkom
14.30 uur In verband met een nieuwe samenstelling van het bestuur, stellen de bestuursleden zich voor.
Om 14.40 uur kijken we samen naar twee korte Sunday Talks van Rimpoche. De eerste toont Rimpoche van ongeveer 12 jaar geleden, waarin hij de vinger legt op ons meest wezenlijke probleem: onze innerlijke vijand; het ego. Ons ego toont zich vaak in een combinatie van kwaadheid, jaloezie, angst, trots en obsessie. Dit kan leiden tot een ruzie tussen twee kinderen, maar ook tot een oorlog tussen landen.
15.10 uur De tweede video van Rimpoche is uit 2016. Hierin geeft hij ons de boodschap mee, dat we ons gewone leven kunnen veranderen in een buitengewoon leven, als we in alle omstandigheden waarin we verkeren de kracht gebruiken van de unieke Mahayana motivatie. Zelfs onze slaapperiode zal dan heilzaam zijn. Deze krachtige, positieve en allesomvattende motivatie zal ons in ons leven redden.
15.30 uur  Aansluitend is er koffie en thee en zetten we de offergaven voor de Tsoh klaar. Neem hiervoor wat lekkers mee!
16.00 uur Lama Chöpa met tsoh
18.00 uur Pot-luck
Na de Tsoh is er tijd voor de inwendige mens. Deze keer doen we dat anders dan gebruikelijk, namelijk in de vorm van een ‘Pot-luck’. Iedereen neemt iets te eten mee. Al of niet door jezelf klaargemaakt. Dat gaat in de pot en delen we met elkaar. De organisatie zorgt voor soep en drinken. Wat neem jij mee voor de gezamenlijke pot met eten?
Rond 20.00 uur sluiten we deze herdenking af.

Praktische gegevens
Datum
: Zondag 18 februari 2024
Tijd: 14.00-20.00 uur
Plaats: Jewel Heart centrum of thuis via Zoom

Een donatie voor de Tsoh is van harte welkom.

Aanmelden: uitsluitend per mail naar het secretariaat tot uiterlijk vrijdag 16 februari 14.00 uur. Geef daarbij duidelijk aan of je online of live wilt meedoen.

Geplaatst in Overige activiteiten.