De Vier Zegels van het boeddhisme door Hartmut Sagolla

Het boeddhisme heeft zich door de eeuwen heen vanuit India ver in de Aziatische wereld verspreid en wordt sinds de vorige eeuw ook in het Westen beoefend. Aangepast aan de lokale culturen zijn er verschillende stromingen ontstaan. Ondanks deze verschillen kent het boeddhisme vier unieke grondbeginselen, die in elke stroming aanwezig zijn. Dat zijn de ‘Vier Zegels’. En net zoals een koninklijk zegel authenticiteit en autoriteit garandeert, geven de Vier Zegels een authentieke beschrijving van de boeddhistische visie op ons leven en de wereld. Deze uitgangspunten geven ons houvast voor de richting waarin wij ons spiritueel kunnen ontwikkelen.

Hartmut Sagolla is student van Gelek Rimpoche van het eerste uur. Hij zal spreken over deze vier pilaren waarop de boeddhistische filosofie steunt. En hoe we de wijsheid ervan in ons dagelijkse leven kunnen toepassen en daarmee onze geest en realiteit positief kunnen transformeren.

Datum: zondag 24 september 2023
Tijd: 10.30-17.00 uur
Plaats: live in Jewel Heart centrum Nijmegen
Je kunt deze dag ook via Zoom bijwonen. Geef je voorkeur aan bij je aanmelding.
Eigen bijdrage leden: donatie, kostendekkend vanaf € 55
Entree prijs niet-leden: € 70.

Eigen bijdrage Passe-partout lezing De Vijf krachten op 23 september en de Vier Zegels:
Leden: donatie, kostendekkend vanaf € 75.
Entreeprijs niet-leden: € 95.

In overleg met de penningmeester is reductie mogelijk.

Voertaal: Engels. Geef bij je aanmelding aan of je gebruik wilt maken van vertaling Engels Nederlands. Dit kan tot uiterlijk een week van tevoren.

Opgeven: uitsluitend per mail naar het secretariaat.

Geplaatst in Lerarenbezoek, Open activiteiten.