Videolessen over Wijsheid door Gelek Rimpoche 16 en 17 december 2023

Tijdens dit vierde en laatste weekend gaan we aan de hand van opgenomen lessen van Gelek Rimpoche en door gesprek en meditatie op zoek naar hoe het zit met het al of niet bestaan van een Zelf.

Elk facet van ons leven bestaat uit zowel een absolute als relatieve werkelijkheid. Hoe hangen deze op het eerste gezicht zo tegengestelde werkelijkheden met elkaar samen? In zijn lessen geeft Rimpoche aan dat de werkelijkheid veranderlijk is en juist daardoor ook betrouwbaarder dan we denken. Hoe zit dat?

Door ons met deze uitdagende vragen bezig te houden en ons inzicht in de werkelijkheid te verhelderen, zal onze geest zich fundamenteel openen en verruimen.

Met uitleg, begeleide meditaties en uitwisseling onder leiding van o.a. Hartmut Sagolla gaan we samen op ontdekkingstocht naar het juiste inzicht.

In 2014 gaf onze leraar Gelek Rimpoche uitgebreid les over de wijsheid in het Garrison Institute te New York. Deze bijzondere lessen presenteren we in vier delen, die je apart kunt volgen.

In het voorjaar '24 sluit Demo Rinpoche bij deze serie weekenden aan met lessen over de Vier scholen van Wijsheid.

Plaats: Online in het Jewel Heart centrum of thuis via Zoom
Data: zaterdag 16 december en zondag 17 december.
Let op: Dit weekend zou eerst in november plaatsvinden, maar is verplaatst naar december.
Tijd: 10.00-17.00 uur
Eigen bijdrage leden: kostendekkende donatie vanaf € 70
Entreeprijs niet-leden: € 85
Voertaal: Engels en Nederlands

Opgeven: uitsluitend via het inschrijfformulier. Graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk tot vrijdag 15 december 16.00 uur. Aanmeldingen die later komen, worden niet meer verwerkt.

Geplaatst in Lerarenbezoek.