Meditatieweekend Compassie en Wijsheid

Deze roerige tijd, waarin er in de wereld om ons heen zoveel gebeurt, vraagt van ieder van ons om vaker stil te staan en naar binnen te gaan.
Wanneer ons hart zich opent voor wijsheid en compassie kunnen we misschien wat gelijkmoediger in het leven staan. In dit weekend oefenen we ons in het ontwikkelen van compassie voor al wat is, met een open, zachte houding.

De eerste dag richten we ons op het ontwikkelen van een belichaamd gewaarzijn door middel van verschillende meditaties op lichaam, adem en zintuigen. Dit breiden we geleidelijk aan uit met gewaarzijn van zintuiglijke ervaringen, gevoelens en gedachten. Dit gewaarzijn vraagt om een zachtmoedige houding, een toelaten en zelfs het verwelkomen van alles wat zich aan ons toont. En daarin proberen te ontspannen.

De tweede dag gaan we van daaruit de compassie, de zachtheid en de vreugde in onszelf aanraken. Liefdevol aanwezig zijn bij wat is!

In een tijd waarin we meer dan ooit behoefte hebben aan liefdevolle aanraking!

Praktische gegevens|

Data: 18 en 19 november 2023
Begeleiding:senior studenten Jewel Heart
Plaats: Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, Nijmegen
Tijden: 9.30 – 16.45 uur
Eigen bijdrage: leden via contributie; niet-leden € 55. In overleg met de penningmeester is reductie mogelijk. Voor koffie/thee wordt gezorgd. Neem wel je eigen lunch mee!

Info en aanmelden tot 17 november alleen per mail naar: info@jewelheart.nl o.v.v. Meditatieweekend nov23.

Geplaatst in Geen categorie.