Medicijn Boeddha zegening door Z.E. Kyabje Yongdzin Ling Rinpoche 2 april 2019

Dinsdag 2 april 10.00 – 12.00 uur

Wij zijn zeer verheugd Z.E. Kyabje Yongdzin Ling Rinpoche voor het eerst in Jewel Heart te mogen ontvangen. Voor zowel Gelek Rimpoche (oprichter en inspirator van Jewel Heart) als Dagyab Rinpoche was de vorige Ling Rinpoche een van hun belangrijkste leraren van wie zij vele lessen en initiaties hebben ontvangen.

De huidige Ling Rinpoche is een van de meest vooraanstaande Lama’s van de nieuwe generatie. Hij zal in Jewel Heart een Medicijn Boeddha jenang ofwel zegening geven. Deze is voor iedereen toegankelijk: boeddhisten en geïnteresseerde niet boeddhisten. Het is een krachtige zegening voor alle deelnemers, waaraan geen verplichtingen zijn verbonden.

Biografie
Zijne Eminentie de 7e Kyabje Yongdzin Ling Rinpoche werd geboren in 1985 in McLeod Ganj, Dharamsala. In 1987 erkende Zijne Heiligheid de 14e Dalai Lama hem als de reïncarnatie van Zijne Heiligheid de 6e Kyabje Yongdzin Ling Rinpoche (1903 – 1983), de voornaamste Senior Tutor van Zijne Heiligheid de 14e Dalai Lama.

De 6e Kyabje Yongdzin Ling Rinpoche was de belangrijkste leraar van Zijne Heiligheid en gedurende zijn hele leven zijn spiritueel adviseur. Hij vergezelde Zijne Heiligheid toen hij in 1959 vluchtte uit Tibet. Zijne Heiligheid verwijst naar hem als “mijn Root Guru”. Hij was ook de 97e Gaden-troonhouder, het opperste hoofd van de Gelugpa-traditie, de grootste traditie in het Tibetaans boeddhisme.

Beginnend met Charka, de Arhat Udayin in de tijd van Boeddha Shakyamoeni, zijn er twintig eerdere incarnaties van Z.H. de 6e Kyabje Yongdzin Ling Rinpochee geïdentificeerd, inclusief de Tutors van Zijne Heiligheid de 6e, 11e en 13e Dalai Lama’s, de 48e en 75e Gaden-troonhouders, evenals koningen, yogi’s, geleerden en lekenvrienden die prominent aanwezig zijn in de spirituele geschiedenis van India en Tibet.

Foto Z.E. Kyabje Ling RinpocheDe huidige Ling Rinpoche heeft alle vijf de Geshe studie-onderwerpen: pramana (betrouwbare cognitie en logica), prajnaparamita (de vervolmaking van wijsheid), madhyamika (de filosofie van de middenweg), abidharma (metafysica en fenomologie) en vinaya (ethiek en kloosterdiscipline) voltooid en dat werd in november 2016 bekroond met zijn Geshe-graad van de Drepung Loseling Monastic University in Zuid-India. Ling Rinpoche heeft onlangs ook een jaar verder gestudeerd aan het Gyüto Tantric College in Dharamsala. Zijne Heiligheid de Dalai Lama blijft hem nauw volgen.

Ling Rinpoche heeft veel gereisd om les te geven in vele landen, waaronder in Azië en Europa, Australië, Canada, de Verenigde Staten en Israël, evenals in vele Tibetaanse nederzettingen in India, Nepal en de Himalaya-regio’s. Tot nu toe bezocht hij Nederland eenmaal eerder. Dit was in 2005 op uitnodiging van Kadam Chöling en eerwaarde Dagpo Rinpoche. In Amsterdam gaf hij toen een lezing over De Drie Hoofdzaken van het Pad, een tekst van Je Tsong Khapa en gaf hij tevens een Lang Leven Initiatie van Boeddha Amitayus.

Praktische informatie en inschrijven
Lees hier verder
voor praktische informatie over bijdragen in de kosten en inschrijven.

Overig programma in Nederland
Woensdag 3 april Witte Tara lang leven initiatie bij Maitreya Instituut, Loenen
Donderdag 4 april Manjushri initiatie bij Kadam Chöling, Haarlem
Zaterdag 6 en zondag 7 april Weekendlezing Lamrim, Posthoornkerk Amsterdam

Programma in Europa
Voor de gehele tour van Ling Rinpoche in Europa klik hier.
Voor de website van Ling Rinpoche klik hier.

Geplaatst in Open activiteiten en getagd met , , , .