Twee of vierdaagse Vajrayogini retraite

afbeelding VajrayoginiDinsdag 2 januari t/m vrijdag 5 januari 2024

Tijdens deze Vajrayogini retraite zullen we vertrouwd raken met de beoefening van Vajrayogini. Onze focus zal daarbij niet liggen op het reciteren van een bepaald aantal mantra’s, maar op het uitdiepen van de kwaliteiten van Vajrayogini. Dat doen we door ruim aandacht te geven aan de symboliek van Vajrayogini. Wat betekenen de symbolen waarmee zij wordt afgebeeld en hoe kunnen wij die gebruiken?

De unieke commentaarlessen van Gelek Rimpoche over het gebed ‘The praise for the Revelation of the Dakinis lovely Face’ zullen we samen bestuderen. Dit zal ons meer inzicht geven in hoe de Vajrayana methode werkt en hoe we hierdoor anders in het leven kunnen staan.

Tijdens de retraite zullen we door middel van (geleide) meditatie, gesprek en studie ook ontdekken hoe alle onderwerpen uit de Lamrim nauw verweven zijn met het beoefenen van Vajrayana en omgekeerd.

Deze retraite is geschikt voor iedereen die haar/zijn vaardigheid wil vergroten om zichzelf en anderen te helpen. Voorwaarde voor deelname is het hebben ontvangen van een Vajrayogini initiatie en voor het tweede deel (dag 3 en 4) ook commentaarlessen te hebben ontvangen.

Vanwege buitenlandse deelnemers zijn de tijden daarop aangepast en zal de voertaal Engels zijn.

Praktische informatie
Begeleiding: Ron Twisk
Plaats: Jewel Heart Nijmegen of online via Zoom
Data: naar keuze ofwel 2+3 januari of 2 t/m 5 januari 2024
Tijden: 14.00 – 21.00 uur
Bijdrage in de kosten: kostendekkende donatie vanaf € 50 voor de tweedaagse en vanaf € 90 voor de vierdaagse retraite (exclusief eventuele overnachting en eten)
Aanmelden: alleen via dit inschrijfformulier tot uiterlijk vrijdag 29 december 12.00 uur

Geplaatst in Retraites.