Vajrayogini mantra- en studieretraite augustus 2024

Zaterdag 3 augustus t/m vrijdag 16 augustus. Zaterdag 17 augustus Vuurpuja

Deze retraite is een toenaderingsretraite. Door het intensief beoefenen van de sadhana, het reciteren van mantra’s en studie, raken we meer en meer vertrouwd met Boeddha Yidam Vajrayogini en haar pad. We doen dat vanuit ons verlangen om de Verlichting te bereiken, zodat we maximaal in staat zijn om er voor iedereen te zijn en anderen te ondersteunen op hun pad.

Voor degenen die de 100.000 mantra’s willen reciteren, zodat je later de zelfinitiatie kunt doen, is het raadzaam om daar thuis al te mee beginnen. Neem dan vooraf contact op met Ron Twisk.

We zullen ruim aandacht geven aan de symboliek van Vajrayogini, zodat we meer gaan begrijpen hoe het is om als Vajrayogini in het leven te staan. ‘Wat betekenen de diverse symbolen? Waarom zijn die er en hoe gebruiken we ze?’ Het unieke ‘Vajrayogini Extensive Commentary’ en ‘The Praise for the Revelation of the Dakinis Lovely Face’ van Gelek Rimpoche zijn hierbij onze basisteksten.

De dagindeling is als volgt: iedere dag zijn er meerdere sessies. De eerste sessie starten we gezamenlijk om 7.30 uur met de lange sadhana. Bij de tweede en de derde sessie doen we de korte sadhana met mantra-recitatie. De laatste sessie beginnen we met de korte en sluiten we weer af met de lange sadhana.

Door middel van mantra recitatie, (begeleide) meditatie, gesprek en studie kunnen we ontdekken hoe alle onderwerpen uit de Lam Rim nauw verweven zijn met het beoefenen van Vajrayana en omgekeerd.

Deze retraite is geschikt voor iedereen die haar/zijn vaardigheid wil vergroten om zichzelf en anderen te helpen. Voorwaarde voor deelname is het hebben ontvangen van een Vajrayogini initiatie en bijbehorende commentaar lessen.
Het is ook mogelijk om een kortere retraite te doen. Je start dan ook op 3 augustus, maar eindigt wanneer je wilt (minimaal 5 dagen).

Praktische informatie
Begeleiding: Carel Weevers en Ron Twisk
Plaats: Jewel Heart Nijmegen of via Zoom
Data: zaterdag 3 t/m zaterdag 17 augustus
Tijden: 7.30 - 20.30 uur
Eigen bijdrage: voor de volledige retraite naar draagkracht vanaf € 150 (excl. overnachting en eten)
Voor een vijfdaagse retraite naar draagkracht vanaf € 75. Vuurpuja € 25.
Warme maaltijd (avond): € 12,50. Ontbijt: € 5. Broodmaaltijd: € 7,50.

Aanmelden: via het secretariaat vóór 1 augustus 16.00 uur

Geplaatst in Home-nl, Retraites, Vajrayana.