Geshe Lhakdor: Boeddha’s leidraad voor een gelukkig leven

Zondag 28 november 12.00-14.30 uur

Foto Geshe Lhakdor

Geshe Lhakdor

Boeddha’s leidraad voor een gelukkig leven, voorbij lijden
Geshe Lhakdor zal in zijn les bespreken hoe De Vier Zegels en de onderliggende inzichten van de Boeddha een leidraad vormen om voorbij onze zeer gelimiteerde manier van bestaan te komen en hoe wij deze wijsheden kunnen integreren in ons dagelijkse leven.

De Vier Zegels zijn de pilaren waarop de boeddhistische filosofie steunt.
Het eerste zegel: Alle samengestelde fenomenen zijn vergankelijk
Het tweede zegel: Alles wat onzuiver is, is onbevredigend en vol van lijden
Het derde zegel: Alle fenomenen zijn leeg en ontberen een zelf
Het vierde zegel: Voorbij het lijden is er vrede.
Wanneer we inzicht krijgen in deze vier basisprincipes, kunnen we de wijsheid ervan toepassen in ons dagelijks leven en zo onze geest en realiteit in positieve zin transformeren.

Geshe Lhakdor ontving zijn opleiding aan het Drepung Loseling klooster in India en was jarenlang vertaler en religieus assistent van HH de Dalai Lama. Ook heeft hij een studie in Boeddhistische filosofie afgerond aan de Universiteit in Delhi. Momenteel is hij directeur van de Library of Tibetan Works and Archives, faciliteert hij Science for Tibetan Monks en is hij voorzitter van de Science Education Commission of the Central Tibetan Administration. Rinpoche spreekt vloeiend Engels en geeft op een humorvolle en zeer levendige manier les. Via de volgende link kun je alvast met hem kennismaken: Youtube: A Joyful Life.

Praktische informatie
Datum: zondag 28 november, zowel vanuit huis via zoom als online in Jewel Heart.
Tijd: 12.00-14.30 uur
Donatie: je donatie is kostendekkend vanaf € 15 op IBAN NL95 INGB 0005 7122 89 o.v.v. Geshe Lhakdor. Als je daarnaast een donatie wilt geven voor de leraar, geef dan bij je overmaking duidelijk aan voor welk bedrag.

Vertaling: als je gebruik wilt maken van vertaling naar het Nederlands, kun je dat tot vrijdag 19 november 14.00 uur aangeven bij het secretariaat.

Aanmelden: kun je tot vrijdag 26 november 14.00 uur via het secretariaat. Geef aan of je vanuit huis of online in Jewel Heart wil meedoen. Zodra ook je donatie is ontvangen, is je aanmelding definitief. Pas dan ontvang je de link waarmee je kunt inloggen. We sturen je die een paar dagen van te voren toe.

Geplaatst in Geen categorie, Lerarenbezoek.