The King of Prayers

Glenn Mullin

Zaterdag 29 april 14.00-17.00 uur

Glenn Mullin zal deze middag, op de van hem bekende vrolijke manier,  zijn licht laten schijnen over 'De koning der gebeden'. Glenn Mullin is een gerenommeerd vertaler van Tibetaans Boeddhistische teksten. Hij  heeft ook deze verzen vertaald naar het Engels.

Dit gebed wordt beschouwd als uitzonderlijk, omdat het de complete leer van Boeddha omvat.“Iedere keer als ik deze verzen lees, voel ik me opnieuw opgeladen en optimistisch", schrijft Thubten Chödron. Deze verzen hebben het effect dat ze onze geest verrijken. Ze verschaffen ons een visie over wie we kunnen worden en een methode voor hoe we dit kunnen bereiken. Het best lezen we deze verzen met een open geest; de dingen als nieuw ziend, ongehinderd door vooringenomenheid, met als doel anderen te kunnen helpen. Het zal ons ondersteunen in het ontwikkelen van harts-kwaliteiten als vriendelijkheid, zorgzaamheid, liefde en compassie. Het keer op keer lezen en op ons in laten werken van de verzen zal een sterke indruk achterlaten en doel geven aan ons leven.

Praktische informatie
Datum: zaterdag 29 april 2023
Tijd: 14.00-17.00 uur
Plaats: online, zowel in het Jewel Heart Centrum als thuis.
Donatie: kostendekkend vanaf 25 euro

Aanmelden: vóór 22 april alleen per mail via het secretariaat. Geef daarbij aan of je behoefte hebt aan vertaling naar Nederlands.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Lerarenbezoek, Verdieping.