Bezoek leraren en gastsprekers

Leraren JH Regelmatig komen leraren en gastsprekers ons centrum bezoeken om onderricht te geven. Het onderricht wordt vaak gegeven in de vorm van meerdaagse studieretraites, workshops of lezingen.

Leraren die de afgelopen jaren in ons centrum hebben lesgegeven zijn: Tokden Rinpoche, Dagyab Rinpoche, spiritueel leider en stichter van het Tibet Haus in Duistland, Ling Rinpoche, Chungtsang Rinpoche, Demo Rinpoche, Zong Rinpoche, Thubten Chödron; een van de weinige, volledig gewijde vrouwelijke leraren in de Tibetaanse traditie en abt van een boeddhistische kloostergemeenschap in de VS. Dr. Han de Wit, godsdienstpsycholoog en boeddhistisch leraar in de Shambalaschool van Chögyam Trungpa, Glenn Mullin, Tibetoloog, auteur van boeddhistische boeken en vertaler van klassieke Tibetaanse literatuur en .

De eerstvolgende bezoeken vind je hieronder.
Vanwege de Covid-19 pandemie vinden lerarenbezoeken voorlopig online plaats.

Glenn Mullin
Zo geeft Glenn Mullin les op zaterdag en zondag 10/11 en zaterdag en zondag 17/18 april 2021. Meer informatie vind je hier.

Dr. Han de Wit
Op vrijdag 7 en zaterdag 8 mei 2021 geeft Han de Wit les over: 'Waarom mediteren we en waarom willen we ontwaken?' Lees hier verder voor meer inhoudelijke en praktische informatie.

FAQ

nieuw hier?Benieuwd naar wat het boeddhisme je te bieden heeft? Of ben je op zoek naar innerlijke vrede of antwoorden op persoonlijke levensvragen?
Dan kan het boeddhisme je vergezellen op een boeiende ontdekkingstocht. Door trainingen in meditatie en boeddhistische psychologie leer je je eigen geest te begrijpen. Je doorziet hoe je gedachten en gewoontes je gelukkig of ongelukkig maken. Oefeningen om je geest en hart te onderzoeken brengen je in contact met positieve gevoelens en helende energie. Je ervaart daardoor meer rust en vrijheid in je dagelijkse leven en je ontdekt hoe je dagelijkse bezigheden een bron van groei en ontwikkeling kunnen worden. Het cursusprogramma van Jewel Heart Nederland bestaat uit een doorlopend studie- en meditatieprogramma en kent drie niveaus
  1. kennismaken
  2. basis
  3. verdieping
Wil je je niet vastleggen voor een cursus? Loop dan eens binnen bij een open activiteit of de wekelijkse open meditatieavonden. Hier lees je verder over de opbouw van het cursusprogramma.

grbrugNgawang Gelek Rimpoche, achterneef van de dertiende Dalai Lama, werd in 1939 geboren binnen een religieus en politiek vooraanstaande familie in de hoofdstad van Tibet, Lhasa. Hij werd op zijn vierde door de grote Pabongka Rinpoche herkend als de reïncarnatie van de abt van het Tantrische-Gyuto-klooster. Hij ontving zijn opleiding tot Geshe Lharampa in het grootste klooster van het land, Drepung, waar hij een begaafde maar ondeugende student was. Lees verder

Hatertseveldweg 284, 6532 XX Nijmegen
Telefoon: 024-322 6985
E-mail: info@jewelheart.nl
IBAN NL95 INGB 0005 7122 89

Voor route en contactformulier zie:  contact

Dat door je naam en e-mail op te sturen via het contact formulier o.v.v. Sangha nieuws