Bezoek leraren en gastsprekers

Regelmatig komen leraren en gastsprekers ons centrum bezoeken om onderricht te geven. Het onderricht wordt vaak gegeven in de vorm van meerdaagse studieretraites, workshops of lezingen.

Tot onze vreugde komt Dagyab Chungtsang Rinpoche dit najaar weer naar ons centrum in Nijmegen in de periode van 21 oktober - 13 november 2022.

Er is een uitgebreid programma met hem samengesteld, bestaande uit lezingen, weekendlessen en initiaties. Chungtsang Rinpoche is via Gelek Rimpoche met Jewel Heart verbonden en geeft jaarlijks onderricht in Jewel Heart. Rinpoche geeft les in het Tibetaans en wordt tijdens alle activiteiten vertaald naar het Engels (en Nederlands).

Klik hier voor een korte biografie en het volledige programma.

 

Lezing Demo Rinpoche over Wijsheid

Praktische informatie
Plaats
: Videoles online in Jewel Heart of thuis via Zoom
Datum: zaterdag 15 september
Tijd: 15.00-17.30 uur
Kostendekkende donatie: vanaf 25 euro
Opgeven via: info@jewelheart.nl.

Lees het inhoudelijke programma en een korte biografie van Demo Rinpoche.

 

 

Lessen Veneralble Tubten Chödron over Het Juwelen Kralensnoer
Maandag 12, 19, 26 sept; 3 okt. van 19.30-21.15 uur

Het Juwelen Kralensnoer (The Jewel Garland) is door Atisha (982-1054) in Tibet gecomponeerd als antwoord op vragen van zijn leerling Dromtopa. Het is een bondige, poëtische tekst in de traditie van de training van de geest (Lojong).

De verzen dragen advies en instructies in zich die in deze tijd in onze Westerse samenleving nog even krachtig en behulpzaam zijn als destijds in Tibet.

Lees hier verder voor inhoudelijke informatie en een korte biografie.

 

 

 

 

 

FAQ