Meditatieweekend 20 en 21 mei 2023

Deze roerige tijd, waarin er in de wereld om ons heen zoveel gebeurt, vraagt van ieder van ons om wat vaker stil te staan en naar binnen te gaan.
Wanneer ons hart zich opent voor wijsheid en compassie kunnen we misschien wat gelijkmoediger in het leven staan. In dit weekend oefenen we ons in het ontwikkelen van compassie voor al wat is, met een open, zachte houding.

De eerste dag richten we ons op het ontwikkelen van een belichaamd gewaarzijn door middel van verschillende meditaties op lichaam, adem en zintuigen. Dit breiden we geleidelijk aan uit met het gewaarworden van zintuiglijke ervaringen, gevoelens en gedachten. Dit gewaarzijn vraagt om een zachtmoedige houding, een toelaten en verwelkomen van alles wat zich aan ons toont. En daarin proberen te ontspannen.

De tweede dag wekken we van daaruit compassie, zachtheid en vreugde in onszelf. Liefdevol aanwezig zijn bij wat is in een tijd waarin we meer dan ooit behoefte hebben aan liefdevolle vriendelijkheid voor onszelf en anderen.

Data:  zaterdag 20 en zondag 21 mei 2023
Begeleiding: Onno de Haas en Ine Albers
Plaats: Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, Nijmegen
Tijden: 9.30 – 16.45 uur
Kostendekkende donatie: € 55,- Voor koffie/thee wordt gezorgd. Neem wel je eigen lunch mee!

Info en aanmelden tot de vrijdag ervoor 14.00 uur: alleen per email via info@jewelheart.nl o.v.v. meditatieweekend mei '23.

 

Geplaatst in Overige activiteiten, Retraites.