Demo Rinpoche over de vijfde paramita: concentratie

Zaterdag 19 maart 14.30 - 17.30 uur

Meestal springt onze geest van hot naar her. Ook al proberen we ons te concentreren op iets, we worden steeds weer afgeleid door bijvoorbeeld onze telefoon of dromen we weg in toekomstscenario's. We zijn mentaal meestal overactief. Onze emoties gaan van hoog naar laag, onze geest is gevuld met zorgen, opwinding en angsten. Als ons gewaarzijn op een oppervlakkige laag van gedachten en emoties blijft steken, zullen we ertoe neigen dezelfde gewoontepatronen, impulsen en gedragingen te blijven herhalen.

Door te leren onze geest te richten, samen met een mentale en emotionele stabiliteit, zullen we steeds beter in staat zijn een taak, welke dan ook, volledig en positief te volbrengen. Ook zullen we steeds meer een vreugdevol en vredig gevoel kunnen ervaren, zowel mentaal als fysiek.

Demo Rinpoche zal ons deze dag inzicht geven in de noodzaak van het trainen van onze geest in concentratie. Hij zal toelichten hoe we dit kunnen doen, welke valkuilen er zijn en wat de voordelen zijn van een meer geconcentreerde geest.

Praktische gegevens
Datum: Zaterdag 19 maart 2022
Tijd: 14.30-17.30 uur
Plaats: Zowel gezamenlijk online in Jewel Heart, als thuis via je eigen pc.
Eigen bijdrage: donatie naar draagkracht. Deze is kostendekkend vanaf € 20.
Aanmelden: Wil je online deelnemen, meld je dan uiterlijk woensdag 16 maart aan bij het secretariaat. De link sturen we je na aanmelding toe.
Aanmelden voor vertaling: uiterlijk 9 maart (i.v.m. voorbereidingstijd vertaler)

Geplaatst in Open activiteiten.