Uitgebreid programma Dagyab Chungtsang Rinpoche

Korte biografie
Chungtsang Rinpoche
werd in 1980 geboren in Kathmandu, Nepal en op zijn vijfde herkend als de achtste reïncarnatie van Dagyab Chungtsang Rinpoche, een van de belangrijkste lama’s van de Dagyab regio in Oost-Tibet. Hij studeerde in Zuid-India in het Drepung-klooster, hetzelfde klooster waar ook Gelek Rimpoche een belangrijk deel van zijn opleiding genoot. Ze behoorden tot hetzelfde Loseling-college en daarbinnen tot hetzelfde ‘huis’: Nyare Khangtsen. In 2012 verwierf Rinpoche de titel van geshe, equivalent van doctor in de boeddhistische filosofie.

In 2014 begon Chungtsang Rinpoche zijn training aan het Gyuto College om zich verder te verdiepen in het Vajrayana-pad. Hij ontving belangrijke initiaties van o.a. Z.H. de Dalai Lama en Denma Locho Rinpoche en wordt gezien als een belofte voor de toekomst van het Tibetaans boeddhisme en voor Jewel Heart.

Programma 21 oktober – 13 november 2022
Opgeven via: info@jewelheart.nl.

 • Initiatie van Yamantaka (maha annutara yoga)
  Data: 21-22 oktober
  Tijden: vrijdag 18.30 uur; tijden zaterdagmiddag en -avond worden t.z.t. bekend gemaakt via website.
  Eigen bijdrage: donatie naar draagkracht. Kostendekkend vanaf € 80.
  Deze initiatie is een mooie gelegenheid voor mensen, die na een gedegen kennismaking met het Tibetaans boeddhisme (studie van Lamrim en vol vertrouwen in het boeddhistische pad en de leraar), willen instappen in Vajrayana. Voor degenen die dit al beoefenen is het steeds opnieuw nemen van een initiatie een verdieping van je beoefening.
 • Commentaarlessen Yamantaka
  Data: zondag 23 t/m woensdag 26 oktober
  Tijd: 10-17 uur
  Eigen bijdrage: donatie naar draagkracht. Deze is kostendekkend vanaf € 180.
  Na de initiatie te hebben ontvangen, is er de mogelijkheid om deze lessen te volgen. Chungtsang Rinpoche gaat daarin uitgebreid in op het beoefenen van de kwaliteiten van Yamantaka. Voor meer uitleg over het nemen van de initiatie, het volgen van de commentaarlessen en de vereiste voorbereiding hiervoor, kun je contact opnemen met: info@jewelheart.nl.
 • Lezing: Compassie, sleutel tot geluk
  Datum: vrijdag 28 oktober
  Tijd: 20-21.30 uur
  Eigen bijdrage: donatie naar draagkracht. Kostendekkend vanaf € 15.
  Het volgen van het spirituele pad dat de Boeddha eeuwen geleden heeft onderwezen, leidt naar het je eigen maken van heilzame gedachten voor jezelf en anderen. Het boeddhistische gedachtengoed vormt een belangrijke inspiratiebron voor het ontwikkelen van een compassievolle levenshouding, die tevens verbonden is met wijsheid. Tot op de dag van vandaag zijn er gekwalificeerde boeddhistische leraren, die ons dit authentieke pad kunnen laten zien en ervaren.
 • Weekend: De Vier Edele Waarheden van Boeddha
  Data: 29-30 oktober
  Tijd: 10-17 uur
  Eigen bijdrage: donatie naar draagkracht. Kostendekkend vanaf € 80.
 • Lezing: Het afhankelijk ontstaan in twaalf schakels
  Datum: vrijdag 4 november
  Tijd: 19.30-21.00 uur
  Eigen bijdrage: donatie naar draagkracht. Deze is kostendekkend vanaf € 15
 • Lesweekend: De Twaalf Schakels
  Data: 5-6 november
  Tijd: 10-17 uur
  Eigen bijdrage: donatie naar draagkracht. Deze is kostendekkend vanaf € 80
  Via een reeks van twaalf schakels wordt uitgelegd hoe alles in onze werkelijkheid, zowel in onszelf als daarbuiten, ontstaat op basis van de wet van oorzaak en gevolg en wederzijdse afhankelijkheid. Zo wordt een eindeloze cirkel van leven, dood en wedergeboorte gevormd. Door deze schakels te leren begrijpen, kunnen we uiteindelijk deze cirkelgang doorbreken.
 • Zegening Witte Tara
  Datum: 13 november
  Tijd: 11 uur
  Eigen bijdrage: donatie naar draagkracht. Deze is kostendekkend vanaf € 25. Kinderen gratis
  Witte Tara vertegenwoordigt een sterke, vrouwelijke en moederlijke kracht. Zij is de uitdrukking van alle verlichte kwaliteiten van Boeddha. Tara is met name gericht op fysieke en mentale genezing en biedt ondersteuning voor een lang en compassievol leven. De zegening is toegankelijk voor iedereen. Ook kinderen zijn van harte uitgenodigd.
Geplaatst in Geen categorie.