Foto van voorkant kaft The Three Principles

Basiscursus Drie hoofdzaken van het spirituele Pad

Elke veertien dagen op maandagavond vanaf 24 september 2018.

Foto van voorkant kaft The Three PrinciplesHet beste halen uit jezelf, betekenis geven aan je leven, een Boeddha worden in het uiterste geval. Dat is waar het Tibetaans boeddhisme handvatten voor geeft.

Deze cursus is een grondige inleiding in de stappen van het spirituele pad zoals die binnen de Gelugpa traditie eeuwenlang van meester op leerling zijn doorgegeven. We werken aan de hand van de tekst ‘De Drie Hoofdzaken van het Pad’ van de 14e eeuwse meester Je Tsong Khapa en het eigentijdse commentaar hierop van Gelek Rimpoche. Zowel studie als meditatie en ritueel komen aan de orde; ze dagen je allemaal op een andere manier uit. Centraal in de cursus staat het leggen van de verbinding van de traditie met je eigen leven.

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij minimaal een introductiecursus Tibetaans boeddhisme hebben gevolgd of op een andere manier enige kennis van het Tibetaans boeddhisme hebben.

Begeleiding: Inge Eijkhout en Frances Nijssen
Tijd: 1 x 14 dagen op maandag van 20.00 - 22.00 uur
Data: 24 september, 8 en 29 oktober, 12 en 26 november, 10 december, 7 en 21 januari, 4 en 18 februari, 11 en 25 maart, 8 april, 6 en 20 mei, 3 en 24 juni
Bijdrage in de kosten: € 216; Studenten/ kleine beurs: € 136,- inclusief boek.

Je kunt je aanmelden via het secretariaat ov.v. 'Drie Hoofdzaken van het Pad sept. 2018'.

Foto Jan Rijnierse

Odyssee naar vrijheid – Basiscursus in acht modules – Nijmegen

Acht modules op maandagavond vanaf 12 november 2018 van 19.30 - 21.30 uur.

Foto Jan RijnierseOm een goede basis te leggen voor het gaan van het spirituele pad kun je de training 'Odyssee naar vrijheid' volgen. Het gelijknamige transcript van Gelek Rimpoche is de leidraad voor deze training. Deze meester in het Tibetaans Boeddhisme legt daarin op een duidelijke en gestructureerde manier uit hoe ons handelen wordt bepaald door de patronen van onze geest. Hij geeft ook aan hoe we die gewoontepatronen kunnen veranderen, waardoor we op een vrijere manier kunnen omgaan met ons leven en de dingen die daarin gebeuren. Zoals de titel al aangeeft, is dit een Odyssee: een tocht met omzwervingen en leerzame ervaringen. Het is een zoektocht naar onze ware aard van vreugde en liefdevol aanwezig zijn.

Deze basistraining bestaat uit meerdere modules gedurende twee jaar. Elke module kan los worden gevolgd en bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten. Onderwerpen van de modules: 1. Meditatie. 2. De kracht van dagelijks beoefenen. 3. Een spiritueel leven. 4. Karma. 5. Een einde aan het lijden. 6. Compassie. 7. Wijsheid.

Begeleiding Module 1: From Doing to Being door Karin Landsbergen en Marja de Lint
Tijd: Maandagavond 19.30 - 21.30 uur
Data: 12, 19, 26 november en 3 december 2018
Bijdrage in de kosten: € 50,-; kleine beurs/studenten € 30,-

Begindatum Module 2: maandagavond 7 januari 20.00 - 22.00 uur
Begeleiding alle overige modules: Jan Rijnierse
Bijdrage in de kosten: € 50. Studenten/ kleine beurs: € 30
Exclusief kosten voor het boek, € 18. Het boek wordt gebruikt vanaf module 2.

Opgeven doe je via: info@jewelheart.nl o.v.v. Odyssee, module 1 - nov. 2018.