De Drie Hoofdzaken van het Pad najaar 2022

-De wens naar vrijheid en bevrijding

Drie hoofdzaken pad 2022In deze cursus richten we ons richten op ‘De Drie Hoofdzaken van het Pad’, een tekst van Tsongkhapa en het commentaar daarop van Gelek Rimpoche; oprichter van Jewel Heart. De Drie Hoofdzaken pakt de essentie van het pad naar verlichting in drie aspecten samen.

De eerste hoofdzaak is de wens naar bevrijding. Dit najaar breiden we onze wens naar bevrijding uit naar de tweede hoofdzaak: de wens dat ook anderen vrij worden van ongemak en lijden. Daarvoor zullen we de kracht van compassie ervaren en leren versterken.

De derde hoofdzaak gaat over wijsheid. We onderzoeken de werkelijkheid; ons leven zoals we het nu ervaren. Dan zal blijken dat die anders is dan zoals wij hem bezien. Wat doet dat met ons en hoe kunnen we naar onszelf en anderen kijken?

In deze cursus is plaats voor nieuwe deelnemers. Het is aan te bevelen dat je al een kennismakingscursus op het gebied van Tibetaans boeddhisme hebt gevolgd. Mocht je twijfelen of deze cursus voor jou geschikt is, neem dan contact met ons op via info@jewelheart.nl.

 

Praktische gegevens
Data: wekelijks vanaf 3 okt. 2022, uitgezonderd schoolvakanties en nationale feestdagen
Tijd: maandag 19.30-21.30 uur. De eerste les is een open les
Begeleiding: Roland Driebergen en Eline Rinchen Dorjee-Weiman
Plaats: Jewel Heart
Eigen bijdrage: via ledenbijdrage of donatie naar draagkracht. Deze is kostendekkend vanaf € 100, excl. boek (verkrijgbaar via Jewel Heart).
Aanschaf boek: The Three Principles € 20

Opgeven vóór 23 sept via: info@jewelheart.nl. o.v.v. ‘De Drie Hoofdzaken’

Eerste les is gratis open les.

Mocht het vanwege Covid-19 niet mogelijk zijn fysiek bij elkaar te komen, dan wordt de cursus online gegeven.

Posted in .