Introductie Analytische Meditatie najaar 2019

Foto Olga JansStart zaterdag 2 november 2019 van 10.00 - 12.30 uur

Analytische meditatie is een belangrijke meditatievorm in de traditie van Jewel Heart (Gelugpa-traditie). Het kan worden omschreven als een onderzoekende meditatie. Deze vorm van meditatie is door Gelek Rimpoche altijd aangemoedigd.

Analytische meditatie wordt soms geassocieerd met wijsheid of realisatie van de leegte, maar je kunt op allerlei onderwerpen mediteren. Bijvoorbeeld op de outlines van boeddhistische teksten (zoals Lamrim, Bodhisattvacharyavata, etc.) of specifieke onderwerpen als Compassie, de Zes Paramita’s of de Vier Edele Waarheden. Het doel is je te verdiepen in een specifiek onderwerp en je dit eigen te maken.

Analytische meditatie kennen we vooral van (be)geleide meditaties. Maar hoe pak je het aan als die begeleide meditaties niet voorhanden zijn, of als je zelf aan de slag wilt? Deze korte cursus is een praktische, ervaringsgerichte cursus met ondersteunende theorie. We werken toe naar het zelfstandig kunnen mediteren op een onderwerp naar eigen keuze. Dit kun je vervolgens toepassen in je studie-/meditatiegroep. Het is ook mogelijk je na de cursus aan te sluiten bij de ‘Werkplaats voor Analytische meditatie’ op de maandagavond.

Deze verdiepingsgroep is bedoeld voor mensen die de Odyssee naar Vrijheid en/of ‘de Grote Lamrim’ (deel 1 t/m 4) hebben gevolgd.

Praktische gegevens
Begeleiding: Olga Jans
Locatie: Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, 6532 XX Nijmegen
Tijd: vier zaterdagochtenden van 10.00-12.30 uur
Data: 2, 9, 16 en 30 november 2019
Bijdrage in de kosten: via ledenbijdrage
Inschrijven: via het secretariaat, o.v.v. Introductie Analytische Meditatie.

Posted in .