Pad van de Bodhisattva voorjaar 2022

Afbeelding Shantideva‘All the suffering in the world comes from seeking pleasure for oneself. All the happiness in the world comes from seeking pleasure for others'.
(Shantideva)

In deze verdiepingsgroep bestuderen we de Bodhisattvacharyavatara (Het pad van de Bodhisattva) en verdiepen we onze studie door meditatie.
Samengesteld in de achtste eeuw door de Indiase Bodhisattva Shantideva, werd het onmiddellijk een klassieker in het onderricht aan de boeddhistische universiteitskloosters in India en Tibet.

De lessen van de Bodhisattvacharyavatara geven handvatten om liefde en compassie voor onszelf en anderen te ontwikkelen en daardoor gelukkiger, vrijer en behulpzamer te worden. In het transcript ‘The Bodhisattva's Way of Life’ geeft Gelek Rimpoche stap voor stap mondeling uitleg over ieder vers van de Bodhisattvacharyavatara en geeft ons de sleutel om de verborgen schatten van deze tekst te leren zien. Hierdoor maken we kennis met de manier van leven van de grote Bodhisattva’s en hoe en wat wij van hen kunnen leren. Zoals Gelek Rimpoche zegt: 'Compassie, Liefde en Bodhimind zijn sleutels tot een beter leven en het welzijn en geluk van alle wezens'.

Deze verdiepingscursus is open voor diegenen die de Odyssee naar Vrijheid en/of ‘de Grote Lamrim’ (deel 1 t/m 4) hebben gevolgd.

1 februari 2022 starten we met Hoofdstuk 7 Enthousiaste Volharding.

Nieuwe leden kunnen in overleg met Fons deelnemen.

Praktische gegevens
Contactpersoon:
Fons Aranda
Locatie: Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, 6532 XX Nijmegen en via Zoom
Tijd:
tweewekelijks op dinsdag van 19.30-21.30 uur
Data: In 2022 vanaf 1 februari.
Bijdrage in de kosten: via ledenbijdrage, exclusief transcript ‘Shantideva’s Guide tot the Bodhisattva’s Way of Life’ Chapter Seven (Enthousiaste Volharding)
Inschrijven: via het secretariaat o.v.v.‘Het Pad van de Bodhisattva’

Informatie: Fons Aranda

Posted in .