Shamatha meditatie najaar 2021

Elke woensdagavond vanaf 1 september 2021

Afbeelding van het temmen van de olifantHet doel van Shamatha of concentratie meditatie is een verstilde, vredige staat van geest. Door Shamatha meditatie kun je je aandacht en concentratie trainen en verfijnen. Mentaal en emotioneel ontstaat er daardoor balans en harmonie. Door het beoefenen van Shamatha vergroot je het vermogen van je geest om te observeren en te analyseren. Daarmee is Shamatha onmisbaar voor het ontwikkelen van diep inzicht (Vipashana). Je kunt Shamatha ook binnen je bestaande meditatiepraktijk ontwikkelen.
De bijeenkomsten vinden plaats binnen een boeddhistische context, maar zijn open voor iedereen, ongeacht je spirituele of religieuze achtergrond. De groep kent vaste deelnemers, maar is ook geschikt voor als je af en toe een avond wilt meedoen. Enige ervaring met meditatie is sterk aanbevolen.

Praktische gegevens
Data: iedere woensdag vanaf 1 september 2021
Tijd: wekelijks op woensdag van 19.30-21.30 uur
Woensdag 20 en 27 oktober vervallen
Begeleiding: Ine Albers
Plaats: Jewel Heart en online
Voor het meedoen online kun je je aanmelden t/m woensdag 16.00 uur via het secretariaat. We sturen je dan een link toe. Inloggen vanaf 19.15 uur.
Donatie: naar draagkracht. Vanaf € 7,50 per avond is je donatie kostendekkend. Je kunt je bijdrage voldoen in de donatie box ter plekke of via IBAN: NL95 INGB 0005 7122 89 t.n.v. Jewel Heart o.v.v. Shamatha en datum.

Posted in .