Shamatha of concentratie meditatie voorjaar 2020

Elke week vanaf woensdag 8 januari 2020

Het doel van Shamatha of concentratie meditatiAfbeelding van het temmen van de olifant e is een verstilde, vredige staat van geest. Door Shamatha meditatie kun je je aandacht en concentratie trainen en verfijnen. Mentaal en emotioneel ontstaat er daardoor balans en harmonie. Door het beoefenen van Shamatha vergroot je het vermogen van je geest om te observeren en te analyseren. Daarmee is Shamatha onmisbaar voor het ontwikkelen van diep inzicht (Vipashana). Je kunt Shamatha ook binnen je bestaande meditatiepraktijk ontwikkelen.

De bijeenkomsten vinden plaats binnen een boeddhistische context, maar zijn open voor iedereen, ongeacht je spirituele of religieuze achtergrond. De groep kent vaste deelnemers, maar is ook geschikt voor hen die af en toe een avond willen meedoen. Enige ervaring met meditatie is sterk aanbevolen.

Begeleiding: Ine Albers
Tijd: wekelijks op woensdag van 20.00-22.00 uur
Data: vanaf 8 januari 2020. Uitgezonderd 29 april.
Bijdrage in de kosten: Leden: maandelijkse bijdrage; Niet-leden: € 7,50; Stud./ kl. beurs € 5, per avond. In deze Corona-tijd te voldoen via ons banknummer o.v.v. Shamatha.

Posted in .