Twee weekenden Analytische meditatie met Hartmut Sagolla dec. 2019

Van zaterdag 7 t/m zondag 8 en van zaterdag 14 t/m zondag 15 december 2019

Hartmut Sagolla is ruim 35 jaar student van Gelek Rimpoche en werkt als programmacoördinator bij Jewel Heart USA. Daar organiseert hij studiegroepen, geeft hij lessen en workshops en verzorgt hij meditatieretraites. Hij draagt ook zorg voor het op schrift stellen van de lessen van Gelek Rimpoche. In deze twee weekenden zullen we onder zijn begeleiding ons vermogen tot compassie en ons inzicht in de leegte verdiepen.

Weekend 1 over Compassie - zaterdag 7 en zondag 8 december
In dit eerste weekend richten we ons vooral op de vleugel van Compassie.
In een wereld onderhevig aan geweld, hebzucht, angst en sociaal isolement is compassie meer dan ooit nodig. We beginnen met het ontwikkelen van compassie voor onszelf en breiden dat vervolgens uit naar familie, vrienden, buren, vreemden en uiteindelijk naar alle mensen. We maken gebruik van begeleide meditaties, uitleg en uitwisseling als inspiratie voor eigen contemplatie over het vergroten van ons vermogen tot liefde en compassie.

Weekend 2 over Wijsheid - zaterdag 14 en zondag 15 december
Dit weekend leggen we de nadruk op de tweede vleugel: het ontwikkelen van Wijsheid. Dit hangt samen met het verkrijgen van inzicht in de leegte. Bij al onze activiteiten hebben we wijsheid nodig. Vooral in het omgaan met negatieve emoties en met name in het omgaan met onze onwetendheid, die aan de basis ligt van al ons lijden.
We maken ook hier weer gebruik van begeleide meditaties, uitleg en uitwisseling als inspiratie voor eigen contemplatie over de aard van de werkelijkheid van onszelf en van de wereld om ons heen.

Compassie en Wijsheid zijn de twee vleugels waarop we de Verlichting kunnen bereiken. Beide hebben we nodig. Daarom vormen deze twee weekenden een geheel. Mensen die zich maar één weekend kunnen vrijmaken, willen we echter ook de gelegenheid geven om mee te doen.

Deze weekenden zijn bedoeld voor mensen die bekend zijn met de Lamrim of de Odyssee en met analytische meditatie.

Plaats: Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, 6532 XX Nijmegen
Tijden: 10.00 - 17.00 uur
Bijdrage in de kosten voor beide weekenden: leden: 60, niet-leden: € 80, studenten/kleine beurs: € 40
Bijdrage in de kosten voor één weekend: leden: € 35, niet-leden: € 45, studenten/kleine beurs: € 25
Aanmelden: via inschrijfformulier
Op dit formulier kun je ook aangeven of je bemiddeling wilt bij het vinden van een slaapplaats.
Neem je eigen lunch mee.

 

Posted in .