Odyssee – vierde module: ‘Karma’: hoe ons leven gevormd wordt door oorzaak en gevolg.

Veel mensen willen verlost worden van de stress van alle vragen en uitdagingen waarmee de huidige wereld hen belaagt. Zij zoeken naar meer rust om zich heen. Dat is niet altijd zo goed te realiseren. Daarom willen mensen soms een stap verder gaan en meer innerlijke rust verwerven. Ze stellen zichzelf vragen als: “Waarom laat ik me zo beïnvloeden door mijn omgeving? Wat gebeurt er in mijn geest? Kan ik op een andere manier leren kijken naar de dingen die ik ervaar?”

In zijn transcript “Odyssey to Freedom” legt Gelek Rimpoche, leraar van Jewel Heart en belangrijke meester in het Tibetaans Boeddhisme, op een duidelijke en gestructureerde manier uit hoe ons handelen bepaald wordt door de patronen van onze geest. Hij geeft ook aan hoe we die gewoontepatronen kunnen veranderen, waardoor we op een vrijere manier met ons leven en de dingen die daarin gebeuren kunnen omgaan. Dit transcript is de leidraad voor deze training.

Dit pad is geen methode van snel resultaat. Het is, zoals in de titel al wordt aangeduid, een Odyssee: een tocht met omzwervingen en leerzame ervaringen. Het is een zoektocht naar onze ware aard. Volgens Gelek Rimpoche gaat het daarbij niet om je terug te trekken maar kan juist de dagelijkse omgeving ons helpen bij die ontdekkingstocht.

Deze cursus heeft een modulaire opzet en duurt in totaal twee jaar. De modules kunnen los gevolgd worden. In september start de vierde module, met als thema ‘Karma’: hoe ons leven gevormd wordt door oorzaak en gevolg.

Begeleiding: Jan Rijnierse
Plaats: Jewel Heart-centrum, Nijmegen
Tijden: Acht maandagavonden, 20.00-22.00 uur
Data: 4, 11, 18 en 25 september, 2, 9, 16 en 23 oktober 2017
Bijdrage in de kosten: € 100; studenten/kleine beurs: € 60

Je kunt je aanmelden door je naam, adres en telefoonnummer door te geven aan het secretariaat van Jewel Heart.

Geplaatst in Basis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.