Boeddha’s tekenen

Op 22 februari start een nieuwe cursus Thangka-tekenen

Thangka’s (letterlijk: schildering op stof en boodschap) spelen in de visualisatie- en meditatie technieken van het Tibetaanse mahayana-boeddhisme een centrale rol. Het zelf leren tekenen van een thangka zal iemand inwijden in de diepzinnige en rijke boeddhistische symbolentaal. Naast praktisch werken wordt ook aandacht besteed aan achtergronden, symboliek en visualiseren.

Over het eerste rasterwerk wordt geleidelijk de figuur getekend, waarmee langzaam tekenvaardigheid wordt opgebouwd. Uiteindelijk streeft de thangka-tekenaar naar een perfecte vorm als resultaat.

De lessen worden ingeleid met een korte meditatie en/of visualisatie. Voor het volgen van de cursus is het niet nodig een geoefend tekenaar of boeddhist te zijn. De begeleiding is voornamelijk individueel.
Je hebt nodig hiervoor: stevig tekenpapier A 4, twee hardheden van potloden: HB en 2H, gum, ruime driehoek en eventueel passer, en een opschrijfboekje.

Marian van der Horst, die de cursus leidt, is een van de weinige geautoriseerde thangka-schilders die het westen momenteel kent. Ze geeft o.a. les in Rusland en Duitsland.
 Thangka’s van Marian kunt u zien op haar website.

Begeleiding: Marian van der Horst
Tijden: Negen woensdagen van 20.00 uur tot 22.00 uur
Data: 22 februari, 8 en 22 maart, 5 en 19 april, 17 en
31 mei, 14 en 28 juni
Bijdrage in de kosten: € 112,50/ € 67,50 studenten of kleine beurs
Meer info op www.jewelheart.nl en aanmelden via het secretariaat.

Geplaatst in Kennismaking.