Meditatiecursus De Vier Hartskwaliteiten

‘Je kunt in het hele universum naar iemand zoeken die je genegenheid en liefde meer verdient dan jijzelf, maar je zult die persoon nergens vinden. Jijzelf verdient je eigen liefde en genegenheid net zo goed als alle anderen in het hele universum.’            

 De Boeddha

 

Je hebt een mindfulness- of meditatiecursus gevolgd en hebt al wat ervaring met mediteren. Je opmerkzaamheid neemt toe en je beantwoordt wat zich voordoet in je leven met meer acceptatie en ontspanning. Toch ben je nog niet helemaal tevreden met jezelf. Wat moet je bijvoorbeeld met die stem die zegt dat je niet goed genoeg bent of aardiger moet zijn? Hoe kun je stabieler zijn en als het even kan ook wat vrolijker? Hoe kun je een volgende stap zetten en leven vanuit een open hart, vriendelijk en met compassie?

 

Het antwoord op deze vragen is dat je ook daarin je geest kunt trainen. In de cursus De Vier Hartskwaliteiten leer je hoe je de zachtheid en openheid van je eigen hart kunt ervaren. Je leert geduld te hebben met jezelf en zorgzaam te zijn voor jezelf en anderen. Naast het ontwikkelen van vriendelijkheid zullen we ook de drie andere hartskwaliteiten: compassie, vreugde en gelijkmoedigheid onderzoeken en ontwikkelen.

Wil je op weg naar een meer mededogend, vriendelijk, vreugdevol en gelijkmoedig leven? Geef je dan op voor deze cursus en laten we beginnen!

 

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten op donderdagochtend van 10.30 – 12.30 uur
Data: 1-15 feb; 1-15-29 mrt; 12-26 april; 17-31 mei; 14 juni 2018
Begeleiding: Paula Boon
Plaats: Tsong Khapazaal in Jewel Heart,Hatertseveldweg 284, Nijmegen
Bijdrage in de kosten: € 125,-; Studenten/ kleine beurs: € 75,-.

Als je twijfelt of je voldoende ervaring hebt met mediteren, kun je contact opnemen met Paula.

Opgeven doe je via: het secretariaat.

 

Geplaatst in Kennismaking.