Meditatietraining: ‘In aandacht aanwezig zijn’ start 3 febr.

‘In aandacht aanwezig zijn’ (eerder: ‘bewegen en zitten in aandacht’)

Wil je de dingen met aandacht doen en zo meer mildheid in het leven ervaren?  Dan is mindfulness-meditatie wellicht iets voor jou. Mindfulness is met volle aandacht aanwezig zijn; het is een bewust-worden van datgene wat er in en om ons heen gebeurt. Zo breng je lichaam en geest tot één geheel en ben je aanwezig in het huidige moment.
In ons leven van alledag lukt het ons vaak nauwelijks om met aandacht aanwezig te zijn. We hebben vaak een volle agenda met werk, gezin, hobby’s en andere activiteiten. Ons lichaam reageert hierop met onrust, spanning en stress. Met vriendelijke aandacht kunnen we een mildere houding aannemen tegenover wat zich aandient.

In deze cursus van 8 bijeenkomsten worden je een aantal basisvaardigheden geleerd op het gebied van lichaamswerk en meditatie. Het lichaamswerk bestaat uit eenvoudige oefeningen; het is een mindful bewegen, met respect voor je eigen grenzen. De meditatie-oefeningen bestaan uit verschillende vormen, zoals zit-, loopmeditatie en visualisatie-meditaties en zijn geschikt voor beginnende beoefenaars.

Begeleiding: Ine Albers
Tijden: Acht vrijdagen van 9.30-11.30 uur
Data: 3 en 17 febr; 3-17-31 maart; 14 april; 12 en 26 mei.
Bijdrage: €100/€ 60 studenten of kleine beurs

Geplaatst in Kennismaking.