De vijf krachten voor het leven en het sterven – lezing 6 en 7 juli 2021

Lezing door Hartmut Sagolla op 6 en 7 juli 20.00-22.00

Foto Hartmut SagollaOnverwachts zal Hartmut Sagolla ons centrum bezoeken en hebben we hem bereid gevonden om twee avonden een lezing te verzorgen. Dit zal zowel fysiek in ons centrum plaatsvinden als via zoom.
Hartmut was een van de eerste Westerse leerlingen van Gelek Rimpoche en is nu al vele jaren programm co- director van Jewel Heart USA. Daarnaast geeft hij regelmatig cursussen en workshops.

Het onderwerp van de lezingen, die één geheel vormen, is:

De vijf krachten voor het leven en het sterven

Het is een onderdeel van een belangrijke Tibetaans Boeddhistische beoefening, Lojong, ofwel de training van de geest in zeven punten. In deze twee maal vijf krachten wordt uitgelegd hoe je al je beoefeningen kunt integreren in één beoefening, die je voor de rest van je leven iedere dag kunt doen.
Het zal de kwaliteit en integriteit van je leven verbeteren en een gids en inspiratie zijn voor als je gaat sterven. Het biedt instructies over hoe te leven en hoe te sterven en hoe daar eigenlijk geen verschil tussen is.
Gelek Rimpoche noemde het de Lojong phowa ( overdracht van bewustzijn), ofwel de liefde-compassie phowa. Hierdoor, zegt hij, weten we wat te doen als het moment van sterven nadert en zullen we minder bang zijn voor de dood.

Praktische informatie

Dankzij de versoepelingen in het Coronabeleid zal Hartmut Sagolla in ons centrum les geven en is het mogelijk om de lessen aldaar te volgen ( met in achtneming van de anderhalve meter afstand en de nodige hygiënische maatregelen). Blijf als je klachten hebt thuis.
Daarnaast kunnen de lessen ook via Zoom bijgewoond worden, voor degenen die niet in staat zijn
naar het centrum te komen. De lessen zullen worden opgenomen en alle deelnemers ontvangen ook achteraf een link om de lessen later te kunnen bekijken.

Data: Dinsdag 6 juli; Woensdag 7 juli
Tijd: 20.00-22.00 uur
Plaats: Jewel Heart Nijmegen, online via Zoom is ook mogelijk
Financiële bijdrage in de vorm van een donatie. Deze is kostendekkend vanaf 10 euro per avond. We stellen je vrijgevigheid zeer op prijs als je meer wil geven.
Financiën mogen geen belemmering zijn om deel te nemen, een lagere donatie geven kan ook. En een aparte donatie voor Hartmut is welkom.
Je kunt het geld overmaken op NL95ING0005712289 ovv De Vijf Krachten
Aanmelden: via het secretariaat, mail: info@jewelheart.nl
Geef in je aanmelding via het secretariaat aan of je fysiek aanwezig zal zijn of via zoom de les wil volgen en welke avond(en) je wil deelnemen, (ivm toesturen van zoomlinks en coronaproof inrichten van de zaal) . Geef ook aan of je vertaling nodig hebt.

GRAAG ZO SPOEDIG MOGELIJK AANMELDEN! De vrijwilligers van Jewel Heart doen hun uiterste best om op zo’n korte termijn alles goed voor te bereiden.

 

Geplaatst in Online activiteiten, Open activiteiten.