Interactieve lezing door Carel Weevers op 9 december

‘BEWOGEN WORDEN’, OVER INTENTIE EN HET SPIRITUELE PAD

Wat beweegt mensen om een pad te gaan? Om zo veel van hun tijd en aandacht te besteden aan meditatie en studie? Vaak is dat geen bewuste keuze maar een diep ‘geraakt’ zijn.
Deze intentie is een belangrijke aanjager zijn van onze spirituele ontwikkeling. Wat we in meditatie ervaren hangt namelijk voor een belangrijk deel af van de intentie waarmee we die beoefening doen. Zo wordt het pad gaan een vanzelfsprekende uitwerking van wat in essentie al aanwezig was.
Wat is deze intentie die zo veel mensen naar een spiritueel pad brengt, hoe verdiepen we deze en wat is de doorwerking ervan op onze meditatie? Hoe belangrijk is context eigenlijk bij een meditatieve techniek? En is deze intentie een verbinding tussen de verschillende tradities?

Voor Carel Weevers, een van de meest senior studenten van Gelek Rimpoche en jarenlang zijn vertaler, was zijn relatie met Gelek Rimpoche van een diepe persoonlijke bewogenheid. Hij zal over dit thema zowel vanuit boeddhistisch als een meer interreligieus perspectief zijn spreken.

Boeddhisme.nu is een reeks van tien lezingen op de zaterdagmiddag door senior studenten van Gelek Rimpoche. Wat heeft het boeddhisme ons moderne mensen te bieden? Hoe kan het spirituele ons helpen een gelukkiger mens te zijn? Dit zijn de vragen die centraal staan in deze maandelijkse cyclus. Op een persoonlijke en toegankelijke wijze zal de waarde van boeddhistische thema’s voor ons dagelijks leven worden toegelicht.
De lezingen zijn vrij toegankelijk voor iedereen die hierin is geïnteresseerd. Na afloop is er ruimte om verder te praten met een hapje en een drankje. De volgende lezingen zijn op 13 januari ( Ron Twisk) en 10 februari ( Naomi Schieman).

Datum:    zaterdag 9 december
Tijd:        15.00 -16.30 uur
Locatie:   Jewel Heart Centrum, Hatertseveldweg 284, Nijmegen
Bijdrage: 5 euro ( inclusief drankje)

Geplaatst in Open activiteiten.