Interactieve lezing door Naomi Schieman op 10 februari

Vallen en weer opstaan: De kracht van ongemakkelijkheid op het spirituele pad.

Vaak denken we dat spirituele ontwikkeling, zeker in het Tibetaans Boeddhisme, een weg is die gaat over positiviteit en geluk. Soms is dat ook het geval, maar op andere momenten zitten we vast in de gewoontepatronen van onze geest, voelen we ons afgesloten en hebben negatieve emoties vrij spel. Juist die situaties kunnen een vruchtbaar moment zijn voor onze spirituele groei. Als onze hardnekkigheid zich openbaart, kan de kracht ervaren worden van waaruit transformatie kan ontstaan.
Wat is die kracht in ons die dan opstaat en hoe leidt deze tot spirituele verdieping? Dat is thet thema van deze interactieve lezing.

Naomi Schieman is sinds haar 19de leerling van Gelek Rimpoche en heeft van hem o.a. geleerd om als voorzanger de traditionele melodieën en ritmes van gebeden en mantra’s te vertolken. In haar dagelijkse leven is zij directeur van een Vrijeschool.

Boeddhisme.nu is een reeks van tien lezingen op de zaterdagmiddag door senior studenten van Gelek Rimpoche. Wat heeft het boeddhisme ons moderne mensen te bieden? Hoe kan het spirituele ons helpen een gelukkiger mens te zijn? Dit zijn de vragen die centraal staan in deze maandelijkse cyclus. Op een persoonlijke en toegankelijke wijze zal de waarde van boeddhistische thema’s voor ons dagelijks leven worden toegelicht.
De lezingen zijn vrij toegankelijk voor iedereen die hierin is geïnteresseerd. Na afloop is er ruimte om verder te praten met een hapje en een drankje.

Datum:    zaterdag 10 februari
Tijd:        15.00 -16.30 uur
Locatie:   Jewel Heart Centrum, Hatertseveldweg 284, Nijmegen
Bijdrage: 5 euro ( inclusief drankje)

Geplaatst in Open activiteiten.