Lezing Boeddhisme.nu: Vertrouwen, motor van het spirituele pad

Zaterdagmiddag 17 november 15.00 uur.

Foto van Inge EijkhoutEen spirituele weg gaan, kun je vergelijken met het beklimmen van een hoge berg. Stap voor stap en af en toe terugglijdend zoeken we onze weg. Soms verliezen we zelfs de top uit het oog. Vertrouwen is dan van levensbelang: vertrouwen dat die top echt bestaat en voor ons bereikbaar is.
Waarin of waarop vertrouwen we eigenlijk op het spirituele pad? Welke verschillende niveaus en domeinen kent het?  En hoe helpt vertrouwen ons om ook bij tegenslagen door te gaan?

Inge Eijkhout verdiept zich sinds twintig jaar in Tibetaans boeddhisme bij Jewel Heart en andere centra. Ze is senior leerling van Gelek Rimpoche en was jarenlang een van zijn vertalers. Ze studeert Tibetaans, begeleidt studie- en meditatiegroepen en is bestuurslid van Jewel Heart.

Boeddhisme.nu is een reeks van lezingen op de zaterdagmiddag door senior studenten van Gelek Rimpoche. Wat heeft het boeddhisme ons moderne mensen te bieden? Hoe kan het spirituele ons helpen een gelukkiger mens te zijn? Dit zijn de vragen die centraal staan in deze maandelijkse cyclus. Op een persoonlijke en toegankelijke wijze zal de waarde van boeddhistische thema’s voor ons dagelijks leven worden toegelicht.

De lezingen zijn toegankelijk voor iedereen die hierin is geïnteresseerd. Na afloop is er tijd om verder te praten met een drankje.

Praktische informatie
Datum:          zaterdag 17 november
Tijd:               15.00 -16.30 uur
Locatie:         Jewel Heart Centrum, Hatertseveldweg 284, Nijmegen
Bijdrage:       5 euro (inclusief drankje)

Geplaatst in Open activiteiten.