Interactieve lezing door Ron Twisk op 13 januari

De natuurlijk staat van de geest: een meditatieve verkenning

Binnen het boeddhisme wordt gesproken over de ‘natuurlijke staat’ van onze geest, een diepere laag van het bewustzijn die in rust is en in staat de werkelijkheid in al haar aspecten te kennen. Haar helderheid wordt echter bedekt door emoties, de drukte van onze gedachtestroom, de stress van onze dagelijkse beslommeringen, kortom: onze gewone manier van leven. Het openen van deze buitengewone staat, voorbij woorden en voorbij het ik, kan alleen door intensieve meditatie worden bereikt. Een positieve en vreugdevolle geest is daarbij een belangrijk pad.
Tijdens deze workshop zal via uitleg en geleide meditatie deze staat worden verkend en kunnen we ervaren hoe we daar steeds weer vandaan geraken én naar toe kunnen terugkeren.

Ron Twisk is senior student van Gelek Rimpoche en ondersteunt daarnaast al jaren door talrijke andere activiteiten zijn levenswerk: Jewel Heart

Boeddhisme.nu is een reeks van tien lezingen op de zaterdagmiddag door senior studenten van Gelek Rimpoche. Wat heeft het boeddhisme ons moderne mensen te bieden? Hoe kan het spirituele ons helpen een gelukkiger mens te zijn? Dit zijn de vragen die centraal staan in deze maandelijkse cyclus. Op een persoonlijke en toegankelijke wijze zal de waarde van boeddhistische thema’s voor ons dagelijks leven worden toegelicht.
De lezingen zijn vrij toegankelijk voor iedereen die hierin is geïnteresseerd. Na afloop is er ruimte om verder te praten met een hapje en een drankje. De volgende lezingen is op 10 februari en wordt gegeven door Naomi Schieman.

 

Datum:    zaterdag 13 januari
Tijd:        15.00 -16.30 uur
Locatie:   Jewel Heart Centrum, Hatertseveldweg 284, Nijmegen
Bijdrage: 5 euro ( inclusief drankje)

Geplaatst in Open activiteiten.