Aankondiging Yamantaka Mantra Retraite augustus 2017

Donderdag 10 augustus t/m zondag 27 augustus

Yamantaka Mantra Retraite

Jewel Heart is zeer verheugd van donderdag 10 tot en met zondag 27 augustus 2017 een toenaderingsretraite van Yamantaka Solitary Hero te kunnen aanbieden. Deze retraite wordt zelden aangeboden en zal plaatsvinden in het prachtige Jewel Heart centrum te Nijmegen (Nederland) onder leiding van Ron Twisk, senior student van Gelek Rimpoche.

De retraite staat open voor iedereen die een Yamantaka Solitary Hero initiatie heeft gehad en de daarbij behorende commentaarlessen heeft gevolgd. Verder vereist deze retraite een niet al te onrustige geest van de deelnemers.

De basis van de retraite is het reciteren van de vier mantra’s van Yamantaka. Hiermee voldoe je aan een van de verplichtingen van een officiële mantra retraite. Hoe meer je het reciteren binnen de visualisatie doet, hoe meer input je kunt verkrijgen.

Programma volledige retraite
We openen de dag met de lange sadhana van Yamantaka tot aan de mantra recitatie. Daarna begint het reciteren en visualiseren en sluiten we de sessie af met de korte sadhana. De volgende sessie openen en sluiten we weer met de korte sadhana. Er zijn minimaal vier sessies per dag. De laatste sessie sluiten we steeds af met het slot van de lange sadhana.

‘s Avonds is er de mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen. Je kunt ervoor kiezen hier niet aan deel te nemen en ’s avonds nog een extra sessie te doen. Het is ook mogelijk een individueel gesprek te hebben met de begeleider van de retraite.

We willen de retraite in een ontspannen en rustige sfeer houden om ieder de gelegenheid te geven voor verinnerlijking. Om dit te bevorderen brengen we de ochtenden tot en met het middageten door in stilte. We sluiten de retraite af met een vuur-puja.

Na deze retraite ben je bevoegd een Yamantaka zelfinitiatie te doen. Door een zelfinitiatie kun je je geloften zuiveren en je nog beter uiteenzetten met de betekenis en kwaliteiten van Yamantaka.

Vijfdaagse retraite
Als je een deel van de retraite wilt meemaken, ben je van harte welkom van 10 tot en met 15 augustus. Je begint dan tegelijk met de anderen, waarna je de retraite na vijf dagen afsluit. Je hebt hiermee wel een toenadering tot Yamantaka gedaan, maar je kunt nog geen zelfinitiatie doen.

Als je de hele retraite wilt meedoen, maar je je onmogelijk twee weken kunt vrijmaken, is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk thuis al met de retraite te beginnen. Neem hiervoor contact op met Ron Twisk.

Praktische informatie
Als je wilt, kun je gebruik maken van een slaapplaats. Je kunt kiezen tussen het slapen op een slaapzaal en op een één- of tweepersoonskamer. Hiervan zijn er echter slechts enkele beschikbaar. Verder kan ieder zich opgeven voor ontbijt, warme maaltijd ’s middags en/of broodmaaltijd ‘s avonds.

Bijdragen in de kosten:
Volledige retraite: € 150 leden; 175 niet-leden; € 100 kleine beurs/ studenten

Vijfdaagse retraite: € 60 leden; € 75 niet-leden; 40 kleine beurs/ studenten

Vuur-puja: € 25 leden; € 30 niet-leden; € 15 kleine beurs/ studenten

Slaapplaats: € 10 per nacht op zaal; € 25 per nacht op één- of tweepersoons kamer

Ontbijt: € 7
Warme middagmaaltijd: € 10
Broodmaaltijd ‘s avonds: € 7
Jewel Heart kent een solidariteitsfonds. Wie moeite heeft de kosten op te brengen, kan een beroep doen op hetsolidariteitsfonds.

Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier op de website.

Om de organisatie vlot te laten verlopen, ontvangen wij je aanmelding graag vóór 15 juli. 

Geplaatst in Retraites, Vajrayana.