Egoloosheid: onze problemen bij de wortel aanpakken ! – Interactieve lezing met Hartmut Sagolla

In ons leven komen we, naast vele vreugdevolle ervaringen, ook soms haar problematische kant tegen. Moedeloosheid, vervreemding, paniek, stress, zelfverwijt zijn slechts een paar van deze moderne vormen van ‘schuren’ met het leven.
Nu kunnen we al deze problemen een voor een tackelen, maar we kunnen deze ook bij de wortel aanpakken door de kern van hun ontstaan – het bestaan van een onafhankelijk ‘ik’ – te ontmaskeren. In onze op individualiteit gebaseerde samenleving is dat echter niet eenvoudig.

Kan egoloosheid een oplossing zijn voor onze moderne problemen en hoe realiseren we dat in meditatie? In deze lezing zal Hartmut Sagolla, een van de oudste studenten van Gelek Rinpoche en lid van de staf van het Amerikaans Instituut van Jewel Heart, op zijn heldere en toegankelijke manier dit thema voor het voetlicht brengen en met de zaal in gesprek gaan.

Datum:    zondag 19 november 2017
Tijd:        15.00-16.30 uur
Locatie:   Jewel Heart Centrum, Hatertseveldweg 284, Nijmegen
Bijdrage:  €5,-

De lezing is voor iedereen toegankelijk. Ze wordt gegeven in het Engels en zal simultaan vertaald worden voor wie dat nodig heeft. Je hoeft je voor deze lezing niet aan te melden.

Geplaatst in Open activiteiten, Retraites.