Vooraankondigingen najaarsretraite 2017 en lerarenbezoek 2017-2018

Najaarsretraite 23 – 26 november 2017
Het bestuur heeft de data van de najaarsretraite vastgesteld op donderdag 23 tot en met zondag 26 november 2017. Het thema is: ‘De vier edele waarheden’. Tijdens de retraite zullen er video’s van lessen van Gelek Rimpoche worden gebruikt die hij in 2012 speciaal over dit onderwerp heeft gemaakt voor een cursus voor het boeddhistische tijdschrift Tricycle.

Bezoek Zong Rinpoche
Op zaterdag 11 november 2017 komt Zong Rinpoche een hele dag lesgeven in Jewel Heart Nijmegen. Hij baseert zijn les op: ‘Een Lamp voor het Pad naar Verlichting’. Dit is de beroemde tekst van de grote Indiase meester Atisha. Die bevat in een paar bladzijden de essentie van al het onderricht dat leidt naar de Verlichting. Deze samenvatting van de leringen van Boeddha geldt als blauwdruk voor alle verdere literatuur over de ‘stadia van het pad’, die later werd ontwikkeld in de voornaamste boeddhistische tradities van Tibet.

Vooruitblik 2018 bezoek leraren en gastsprekers
Voor het jaar 2018 kan het bestuur alvast verklappen dat Dagyab Rinpoche, Chungtsang Rinpoche en Demo Rinpoche hebben toegezegd te komen lesgeven. Dayab Rinpoche zal een Vajrayogini initiatie geven, zodat mensen die in het Vajrayana willen instappen hieraan kunnen deelnemen. Ook zal hij een of twee dagen commentaarlessen geven over Vajrayogini.

Verder hebben er ook een aantal gastsprekers toegezegd te komen. Onder hen: Thubten Chödron, Glenn Mullin en Han de Wit. En wie weet volgen er meer. Het belooft dus een fantastisch jaar te worden!

Na de zomer volgt nadere informatie via de Sanghamail en op de website.

Geplaatst in Retraites.